Organize Sanayi Bölgesi'nden gelen atıkların Uğur Suyu'na dökülmesiyle ilgili çıkan iddialar sonucunda atıklarla ilgili araştırma başlatılmıştı. Fabrikaların atıklarının zehirli olup olmadığının öğrenilmesi amacıyla İl Çevre Müdürlüğü tarafından alınan numunelerin sonuçları henüz gelmedi.

Uğur suyuna atılan atıkların halkın sağlığını tehlikeye atacak derecede zararlı olup olmadığının tespiti için, atıklardan alınan numuneler Tübitak'a gönderilmişti. Ancak henüz tahlil sonuçlarının gelmemesi nedeni ile atıkların kimyasal nitelikte olduğuna dair söylentiler devam ediyor.

İl Çevre Müdürlüğü tarafından, Uğur suyu kenarına atılan 3 ton civarındaki fabrika atığı, yaklaşık 30 ton civarında toprakla birlikte kaldırılmıştı. Bir süre önce kamuoyunda yayılan atıkların kimyasal olduğuna dair söylentilere Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz cevap vermiş, atıkların kimyasal olmadığını belirterek, Uğur Suyu'nun kirletilmesine ve halkın sağlığının tehdit edilmesine izin verilmeyeceğini ifade etmişti.

İl Çevre Müdürlüğü tarafından yollanan numunelerin sonuçlarının Tübitak'dan gelmesiyle sorunun açıklığa kavuşması beklenirken sonuçların açıklanmasından sonra bölgede ne gibi bir çalışma başlatılacağı da bilinmiyor.