Düzce Özel Doğa Okullarında öğrenim gören İlk ve Ortaokul öğrencilerinin akademik başarılarına destek olması ve toplum içerisinde kendilerini daha rahat ifade edebilmeleri için birbirinden farklı spor ve sanat dallarında öğretici kulüp etkinlikleri yapılıyor. 7 Kasım Cumartesi günü başlayan kulüp etkinlikleri kapsamında ilkokul öğrencileri Yağlı Boya,  Keman, Fotoğrafçılık, gibi sanat dalları ile Binicilik, Tenis, Basketbol ve Voleybol gibi spor branşlarıyla da öğretmenlerinin belirledikleri program doğrultusunda eğitimler alıyor.


İlkokul öğrencileriyle aynı kulüplerde yer alan Ortaokul öğrencileri sanat ve spor dallarına ek olarak D’MUN İngilizce kulübüyle de İngilizce seviyelerini geliştiriyor.

DÜZCE’DE İLK VE TEK
İlk ve Ortaokul öğrencilerinin kulüpler arasında ilgi duydukları binicilik kulübü, Düzce’de ilk ve tek olma özelliği taşıyor.

Yaklaşık 50’ye yakın öğrencinin öğrenim gördüğü kulüpte öğrenciler, Doğa Binicilik Parkurunda Binicilik Antrenörü Koray Örnek tarafından Temel Biniş Eğitimi alıyorlar.

Öğrencilerle bire bir ilgilenen Örnek, sistemli bir şekilde öğrencilerin gelişimini sağlayarak onları, profesyonel anlamda ileriye taşımak istediklerini belirtti.


TEORİ VE UYGULAMA BİR ARADA
Binicilik Kulübünde eğitim alan öğrencilere 2 ayrı grupta 3 seansta eğitim görüyor. Teorik ve uygulamalı olarak iki türde verilen eğitimler birbirinin tamamlayıcısı oluyor. Binicilik Parkurundaki özel donanımlı sınıflarda öğrencilere teorik bilgiler aktaran Antrenör Örnek, teorilerin karşılığını alabilmesi için uygulamanın ayrı bir öneme sahip olduğunu, uygulama açısından da fiziki imkanların son derece elverişli olduğunu kaydetti.


TEMELDEN İLERİ SEVİYEYE EĞİTİM!
Öğrencilerin ilgisinden memnun olan Örnek, kulüpte yaptıkları tempolu çalışmalarla öğrencileri Temel Biniş Eğitiminden Konkur olarak ifade edilen engelli atlama seviyesine ulaştırmayı hedef olarak belirlediklerini paylaştı.



ATILIM YAPTI
Düzce Doğa Okulları Kurucusu Önder Tonyalı’nın yaptığı atılımla binicilik alanındaki eğitimin yanı sıra at pansiyonu hizmetlerinin Düzce’ye kazandırıldığını belirten Örnek, Binicilik Parkurunun fiziki şartlarının Düzce için oldukça ileri seviyede olduğunu kaydetti.


AT PANSİYONU VE YETİŞKİNLERE EĞİTİM FIRSATI
Atlı Spor Kulüplerinde uygulanan at pansiyon hizmetleri sistemini hayata Düzce’de ilk kez hayata geçirdiklerinin bilgisini aktaran örnek, binicilik alanında yalnızca öğrencilere değil, yetişkinlere de bu sporu yapma imkanı sağladıklarını vurguladı. Örnek, biniciliğe ilgi duyan, daha önceden ata binmemiş fakat merak eden ya da Düzce’deki fiziki alan yetersizliğinden dolayı zaman bulamayıp binicilik sporunu yapamayanlara mesaj vererek dilediklerinde onlara da eğitimler verebildiklerini söyledi.
At Pansiyonu Hizmetiyle at sahiplerine belli bir ücret karşılığında bakımlarını yerine getirdiklerini söyleyen Örnek dileyen herkesin, oluşturulan ambiyansla binicilik sporunun ruhunu yansıttıklarını kaydetti.

Haber:Y.SEVER