AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, son zamanlarda Düzce’de hava kirliliği ile ilgili olarak AK Parti iktidarına yönelik yapılan açıklamalara cevap verdi. Kirliliğine olan hassasiyetleri sayesinde hemen hemen 81 vilayetimizi doğalgaz ile tanıştırdıklarına dikkat çeken Keskin,  bir iktidar olarak yapılan bu eleştirilerin haksız ve siyasal rant amaçlı olduğunu düşündüklerini belirterek sözlerine devam etti. Keskin, rakamlarla Düzce’nin durumu özetledi ve Tozan’a şu soruları yöneltti:

RAKAMLARI ÖRNEK GÖSTERDİ

“Sayın Tozan; 10 yıl öncesinde tüm Düzce kömür solurken bu gün Düzce’mizde yüzde 70 oranında doğalgaz kullanılmakta olduğunu görmüyor mu? Bir sosyal devlet olma gereği olarak yoksul vatandaşlara dağıttığımız kömürler, ülkede kullanılabilecek birinci derecede kaliteli kömürler olduğunu ve bu kömürlerin 150 binlik merkez nüfusunda sadece ve sadece 2 bin 500 aile dağıtıldığını bilmiyor mu? Bakanlığın 4.800 kaloriye izin verirken 6.200 kalori kömür dağıttığımızı ve bu kalitede 3-4 ilden biri olduğumuzu bilmiyor mu?”

“CHP, İSTİSMAR EDİYOR”

CHP’nin konuyu istismar ederek AK Parti iktidarının hizmetlerini vatandaşa ulaşmasını engellemeye çalıştığını savunan Keskin, CHP’nin bu tür spekülasyonlarla ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan kömür yardımlarını da engellemeye çalıştığını kaydetti.

“ÖZCAN, ŞOVUNA DÜZCE’Yİ ALET ETMESİN”

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ı eleştiren Keskin, “Şovuna Düzce’yi alet etmektense kendi il başkanı birlikte kendi sorunlarıyla ilgilenmelidir.” ifadelerini kullandı.

“DÜZCE’NİN COĞRAFİ YAPISIYLA ALAKALIDIR”

Açıklamasında Düzcelilere seslenen Keskin, şu ifadeleri kullandı: “Düzce kamuoyu şunu iyi bilmelidir ki, milletimizin sağlığını, sıhhatini zarara uğratacak hiçbir icraatın arkasında olmayız. Bizlerin dağıttığı kömürler, piyasadaki kömürlerin en kalitelisi ve kalori oranı normların üzerindedir. Kış aylarında oluşan inversiyon neticesinde havayı olumsuz etkilemekle beraber bu durum Düzce’nin coğrafi yapısıyla alakalıdır. Bu olumsuz etkiyi azaltmak için ekstra önlemler alınmaktadır. Sayın Düzce Valimizin bu konudaki hassasiyeti en üst düzeyde olup Düzce’mizde doğalgaz kullanım oranını en yüksek seviyelere çekmek için gerekli çalışmaları başlatmış, bizler de siyaset olarak gerekli desteği vermiş durumdayız.”

Bizler, Düzce’mizi Kardüz Kayak Merkezi, Melen Su Park, Efteni Tabiat Parkı, Akçakoca Limanı gibi büyük projelerle bir turizm destinasyon merkezi haline getirmek isterken bu tür haberlerle Düzce’mizin imajını zedeleyen, şahısları ve partileri kamuoyunun takdirine havale ediyorum.

TOZAN’IN DAVETİNE YANIT VERDİ

Keskin, kendisini CHP Kadın Kolları Kongresinde sorunları tartışmaya davet eden CHP İl Başkanı Tozan’ın davetine yanıt verdi. Keskin, “Kullandığı çamur at izi kalsın mantığı ve takındığı siyasi üslubu benimsemediğimiz için hiçbir zaman onun şovuna alet olmayacağız. Gerçekten Düzce’mizi düşünüyor ve Düzce için somut önerileri varsa Düzceli hemşerilerimizin seçtiği milletvekillerimize, bana, valimize önerilerini sunabilirler. Bahsettiğim bu tarz, sorumlu, erdemli bir muhalefet gereğidir” ifadelerinde bulundu.

HABER;Y.SEVER