Avrupa'da Düzceliler bir araya geliyor. Avrupa Düzceliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nazım Kıcık, Avrupa’nın değişik ülke ve kentlerinde yaşayan Düzcelileri bir ortak paydada buluşturabilmek gayesiyle 09 Şubat 2005 tarihinde kurulmuş olan Avrupalı Düzceliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin, bugüne kadar değişik program ve etkinliklere imza attığını söyledi.

Bu etkinliklerden olan “Avrupa Düzceliler Dayanısma ve Eglence gecesi”nin 2.si bu yıl „Eğitim için el ele...“ sloganıyla, yarın saat 16.00’dan itibaren, Bonn- Bad Godesberg Stadthalle’de gerçekleştirilecek. Gece ile ilgili bilgi veren Kıcık, “ 1. gecemizde olduğu gibi bu gecemize de Türkiye'mizden, başta Düzce Valimiz olmak üzere, Düzce Milletvekillerimiz, Düzce Belediye Başkanımız, Düzce İlçe Belediye Başkanlarımız, Düzce Üniversitesi Rektörümüz, Kızılay Genel Başkanı, Genel Sekreteri ve Genel müdürü katılacaklardır.

Gecemize sanatçılarımız Barış ve Damlalar, Popstar Ercan, Orkestra Karbeyaz ve Orgcu Aydın Yiğit ve Kemençeci Hakan Yıldırım renk katarak hemşehrilerimize doyumsuz eğlenme imkanı sunacaklardır. Ayrıca Davul Zurna ve Köçek Şov görülmeye ve izlenmeye değer bir atraksiyon olarak misafirlerimizin beğenisine sunulacaktır. Küçük misafirlerimizi de Palyaço ve Sihirbaz eğlendirecek, Onların da geceden güzel anılarla dönmesini sağlayacaktır.” dedi.