5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Düzce Barosu tarafından Anıtpark’ta tören düzenlendi ve Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Baro Başkanı Avukat Ali Dilber ve avukatların katılımıyla gerçekleşen törene Ticaret ve Snaayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük ile Meclis Başkanı Nusret Özsoy’da katıldı.

Anıt'a çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu ardından Düzce Baro Başkanı Avukat Ali Dilber avukatlar günüyle ilgili konuşma yaptı. Dilber: “Düzce Barosunun'da 10 yılında Avukatlar Günü’nü kutluyoruz. 1987 yılında Tekirdağ'!da yapılan Türkiye Barolar Birliği Genel Kurul toplantısında 5 Nisan'ın avukatlar günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Baromuzun kuruluşunun 10. yılında tüm meslektaşlarımızın avukatlar gününü kutluyorum. Öncelikli gündemimizdeki sorun, avukatlık yasasıdır. 2 Mayıs 2001 gün ve 4667 sayılı yasa ve bu yasada bazı değişiklikler ile meslek yaşamımızda bir takım değişiklikler olmuşsa da beklenen, özelenen gelişme ne yazık ki sağlanamamıştır. Yeni bir avukatlık yasasının çıkarılması şart olmuştur. Her ne kadar 1 Haziran 2005'te yürürlüğe giren yeni Türk Ceza yasasının 6/d maddesi, yargı görevi yapanlar deyiminde avukatlar demişse de savunmanın, Anayasanın 138 ve devamı maddelerinde yer alan yargı bölümünde yer almamış olması bazı soru işaretlerini de beraberinde getirmiştir. Toplumun beklentisi haline gelen yeni bir anayasada avukatlık yargı bölümünde mutlaka yerini almalıdır” dedi.
Hukuk fakültelerine sınırlama getirilmeli, mevcut fakültelerde de kalite yükseltilmelidir diyen Ali Dilber, şöyle devam etti; “Mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımızın içinde bulundukları ekonomik zorlukların aşılması için birlik bünyesinde fonların kullanımdaki sistem değiştirilerek faizsin sistem sağlanmalıdır. Meslektaşlarımızın büyük özveri ile yürüttükleri CMK hizmetinin devam edebilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle meslektaşlarımızın avukatlar gününü kutlarken diyorum ki; Avukatın önemi ve değeri savunmanın gücü hukuk devletinin göstergesidir. Avukat, yargının olmazsa olmazı, adaletin güvencesidir”