5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tüm avukatların gününü tebrik eden Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz; tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yargının olmazsa olmazı ve temel ögelerinden biri olan savunma hakkının, adaletin eşit olarak sağlanmasının birinci şartı olduğunu belirtti.
Belediye Başkanı Bayram, ‘Avukatların’ adaletin sağlanmasında önemli bir işlevi yerine getirdiğini vurguladığı mesajında özetle ‘Savunma hakkı yargının temel ögelerinden biri, adaletin sağlanmasının önemli koşuludur. Avukatlar üstlendikleri bu önemli görevle, adaletin sağlanmasına hizmet ettikleri gibi, yurttaşların devlete olan güvenlerini pekiştirmektedir’ ifadelerini kullandı.
AK Parti İl Başkanı Avukat Metin Kaşıkoğlu da 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kaşıkoğlu mesajında şu görüşlere yer verdi: “Hukuk, “savunma hakkı” olmadan içi boş bir kavram olacağı gibi demokrasinin de “hukuksuz yaşayamayacağı” tartışmasızdır. Avukatlar yargılamanın üçlü sacayağından biri ve vazgeçilmez unsuru olup, bağımsız savunmanın temsilcileridir. Bu yönüyle hukuk devletinin temel ilkelerinden olan savunma işlevini yerine getiren avukatlar, adaletin tecellisinde müstesna bir görev ifa etmektedirler.”