Savunma hakkının uygulayıcısı, çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz öğesi olan avukatlar, yarın tüm Dünya ve Türkiye'de olduğu gibi, bu özel günlerini kutlayacaklar. 5 Nisan Avukatlar günü nedeniyle yayınlanan kutlama mesajlarında, avukatların hukuk sisteminde ki önemlerine değinilerek demokrasi de ki yerlerinden söz edildi. 

Vali Bülent Kılınç avukatlık mesleğinin önemini vurguladığı mesajında şu sözlerine yer verdi:

" Savunma makamının temsilcisi olan avukatlarımız, bireyleri hakları konusunda bilgilendirip, yönlendirmekte, haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olarak önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Bu düşüncelerle tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

“Avukatlar önemli bir konuma sahiptir.”

Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay Avukatlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajda adaletin tevzii ve tecellisinde avukatların önemli bir işlevi olduğunu kaydederek, “ Kanun hakimiyetinin ve hukukun üstünlüğünün en önemli unsurlarından olan avukatlar, aynı zamanda insanların savunma hakkını üstlenerek demokrasinin yaşamasında ve gelişmesinde önemli bir konuma sahiptirler.” şeklinde düşüncelerini açıkladı.

AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'da Dünya Avukatlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, “ Avukatlarımız, vatandaş- devlet ilişkilerinin çağdaş çerçeve de yürümesi açısından önemli bir görev yapmaktadır.” diyerek avukatların gününü kutladı.

Avukatların adeleti sağlamakta önemli bir görevi olduğunu vurgulayan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'da yayınladığı mesajda, "Savunma hakkı yargının temel görevlerinden biri, adeletin sağlanmasının önemli koşuludur. Avukatlar üstlendikleri bu önemli görevde, adeletin sağlanmasına hizmet ettikleri gibi, yurttaşların devlete olan güvenlerini pekiştirmektedir." ifadelerini kullandı.

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı'da bir mesaj yayınlayarak, Avukatlar Gününü kutladı. Kayıkçı mesajında, “ Savunma hakkının kullanılmasında, avukatlarımıza önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir .Tüm avukatlarımızın gününü kutluyorum.” dedi.