Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi Genel Kurulu dün gergin bir atmosferde yapıldı. Atatürt Stadı'nda yapılan APEK Genel Kurulu'nda 3 aday yarıştı. Sabah saat 10.00'da başlayan kongrede oy kullanacak üyeler stat girişinde oluşturulan stantlardan imza karşılığı oy pusulalarını aldı. İlk gerginlik kumanya dağıtımında yaşandı. Ayhan Alişan, kumanyanın Aya'yı destekleyen tarafta dağıtılmasına tepki göstererek kumanya ile oy avcılığı yapıldığını savundu. Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nün yoğun güvenlik önlemi aldığı genel kurulda stada giren üyeler tek tek arandı. Genel kurulda stat üçe bölündü. Üyeler hangi adayı destekliyorsa o bölüme oturdu.


Çoğunlun sağlanmasıyla genel kurul açıldı. Divan Başkanlığı'nı Osman Bozkan'ın yaptığı genel kurulda APEK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, sadece kendi taraftarlarını selamlarken, diğer adaylar Ahmet Mülayim ve Ayhan Alişan, yuhalanmalarına rağmen rakip adayın üyelerinin bulunduğu tribünlere de giderek çiftçileri selamladı. Selamlamanın sona ermesiyle APEK Yönetim Kurulu Başkanı ve genel kurulda yeniden aday olan Ahmet Aya kısa bir selamlama konuşması yaptı. Ardından faaliyet raporları okundu. Kurulda söz alan Ayhan Alişan'ın konuşması tansiyonu yükseltti. Alişan, Ahmet Aya'yı destekleyen üyeleri 'oylarını para karşılığı' satmakla suçladı. Bu suçlamaya Aya taraftarları yuhalayarak karşılık verdi. Alişan, Aya hakkında çıkan olumsuz bir haberin yer aldığı gazete kupürünü de göstermesi tansiyonu iyice yükseltti. Alişan, elindeki kağıtları ve gazete kupürünü fırlatarak kürsüden ayrıldı.


Çevik kuvvet ekiplerinin de hazır beklediği genel kurulda daha sonra oylamaya geçildi. Her aday için 3 sandık konuldu. Ahmet Aya'ya oy verenler yeşil, Ahmet Mülayim'e oy verenler mavi ve Ayhan Alişan'a oy verenler ise kırmızı sandığı tercih etti. 4 bin 602 üyenin oy kullandığı genel kurulda Ahmet Aya 3 bin 198 oyla güven tazeledi. Diğer adaylardan Ahmet Mülayim 869, Ayhan Alişan ise 535 oy aldı.
APEK Yönetim Kurulu Başkanlığı'na yeniden seçilen Aya, genel kurulun bir güven oylaması şeklinde geçtiğini söyledi.