Geçtiğimiz günlerde Marissa Papen isimli bir kadının Ayasofya’da verdiği poz tartışma konusu olmaya devam ediyor. Bale isimli bir fotoğraf çalışması kapsamında çekilen fotoğraf sonrası, Ayasofya’da böyle bir hareketin yapılmasını eleştirenlere Düzce Alperen Ocakları da katıldı.

Alperen Ocakları Düzce Başkan Yardımcısı Onur Çetin tarafından yapılan açıklamada, Ayasofya’da ibadet edilmesine müsaade edilmezken böyle bir hareketin yapılması da eleştirildi.



Ayasofya’nın öneminin bacak germe hareketi ile vurgulanmasına tepki gösteren Çetin, Ayasofya’nın minarelerinden ezan sesi gelmedikçe bu milletin huzur bulamayacağını dile getirdi ve Ayasofya’nın yeniden cami olarak faaliyet göstermesini teklif etti.


“Sözde sanat icra edenlere neden engelleme yok”

Ayasofya’da ibadete izin verilmemesine değinen Çetin, “Ayasofya’da ibadete izin vermeyenlere, İslam ve ahlak düşmanı, sözde sanat icra edenlere neden engelleme yok. Düzce Alperen Ocakları olarak, Ayasofya bizim kırmızıçizgimiz ve Türk Milletinin, fethin, bağımsızlık nişanesidir” şeklinde konuştu.



“Bacak germe sanatı ile vurgulandı; bunun hesabı vebali ağır olur”

Gerçekleştirilen davranışı yanlış bulduklarını vurgulayan Çetin, “Maalesef Musevi zihniyetini kendine benimsemiş, profesyonel fotoğraf sanatçıları ve magazin gazetecileri ile birlikte Musevi kişiler Ayasofya’nın önemini, bacak germe sanatı ile vurgulandı. Bunun hesabı vebali ağır olur sayın yetkililer” dedi.


“Bu millet huzur bulamaz”

Ayasofya’nın önemini ve değerini de ele alan Çetin, “Biz dedemiz Fatih’in kılıç hakkıyla aldığı İstanbul’u Ayasofya’yı kapattığımız gün geri verdik. Ayasofya'nın minarelerinden ezan okunmadıkça, mihrabından tekbir, saflarının arasından çocuk sesi gelmedikçe bu millet huzur bulamaz. Ayasofya asla sadece bir cami değildir. Ayasofya makûs talihimizin hikâyesidir” ifadelerini kullandı.



“Ayasofya’yı açalım”

Ayasofya’nın yeniden cami olarak faaliyete geçmesi gerektiğini söyleyen Çetin, “Ayasofya kapalıyken İstanbul'un bir Türk yurdu olduğunu söyleyemeyiz. Ayasofya’yı kapatanlar bunu 1453'ün intikamını almak için yaptılar. Bugün topyekûn ülkemize saldıran maşaların ağa babalarına bir mesaj vereceksek Ayasofya’yı açalım” diye konuştu.


Haber: İ.İ.AYDOĞDU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ