Düzce Barosu Başkanı Avukat Azade Ay adli yıl açılışı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Ay mesajında, adaletin mülkün temeli, temelinde ise savunma olduğunu belirtti.

Bağımsız ve adil savunmayı sağlayanların avukatlar olduğunu ifade eden Ay, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Avukatların yargı mekanizması içerisindeki yerinin ikincil bir konumda görülmesine ve hatta dışlanmasına son verilmesi ve savunma mesleğinin en kısa zamanda hakimlik ve savcılık teminatı gibi, anayasal güvenceye kavuşturulması zorunludur. Avukatların mesleklerinin icrası sırasında, temsil ettikleri kişi ve kurumlar ile özleştirilmeleri ve mesleklerini icra etmeleri nedeniyle yaftalanmalarının savunma mesleğine zarar verdiği kabul edilmeli, bu yanlış anlayıştan bir an evvel dönülmeli, Anayasa ve Avukatlık Kanununca teminat altına alınan savunma hakkını icra eden avukatların, mesleklerini ifa ettikleri kabul edilmelidir.”

Adil yargılanmanın ve bağımsız yargının teminatının avukatlar olduğunun dile getiren Ay, “Gelinen bu noktada, sorunların çözüldüğü, özgür, tarafsız, bağımsız, tüm bireylere eşit mesafede adalet anlayışının uygulandığı, avukatların yargı mekanizması içindeki hak ettiği yere gelmesi dileğiyle tüm yargı mensuplarının yeni adli yılını Düzce Barosu adına kutlarım.” İfadelerini kullandı.

Haber:Y.SEVER