Bu hafta seçimi yapılacak olan İl Genel Meclis Başkanlığı öncesi görüşlerini aldığımız İl Genel Meclis Başkanı Sinan Aydın, İGM'nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi ve başkanlık seçimi ile ilgili konuştu. Aydın yaptığı açıklamada 2 yıldır bu görevi en iyi şekilde yaptığını ve grup kararı alarak Ayhan Hacıislamoğlu'nun kendi gruplarının adayı olduğunu ifade etti.

Aydın, “Tam iki yıl önce yerel seçimlerde İl Genel Meclisi'ne seçildik. İki yıldır başkandım. Bu hafta seçimlerimiz olacak. Geçen hafta görüşmelerimiz oldu. Bir grup toplantısı yaptık. Toplantıda ben ve Ayhan Hacıislamoğlu yarıştı ve o benden daha fazla oy aldı. Grup kararından böyle bir karar çıktığı için onu meclise taşıyacağız ve seçimimizi yapacağız ve büyük ihtimal seçimlecek.”

Kendisinin aday olma gibi bir durumunun olup olmadığını sorduğımuz Aydın, “Bundan sonra olamaz. Biz orada bir siyasi grubu temsil ediyoruz. Toplantıda alınan kararın dışında bir karar almamız mümkün değil. Etik olmaz. Bu nedenle ben tekrar aday olamam.” dedi.

Haber, R. BAL