Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Kemal Semih Demir ve yönetim kurulunun görev sürelerinin bitmesine 3 ay kala görevden alınmasının ardından göreve gelen yeni başkan ve yönetim kurulu üyeleri ilk kez basının karşısına geçti.
Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Halil Aydın, yönetim kurulu üyeleri Hüdaver Gösterişli, Mine Met, Yakup Demircan ve Mustafa Bilgin’in katıldığı basın açıklamasında konuşan Aydın, kamuoyunda merak edilen konulara ve yeni yönetimdeki kriterlerin belirlenmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

“Bu kurumu siyasi çekişmelere kurban etmeyeceğiz”
Konuşmasına, “Biz millete ait olan bu kurumu tekrar millete döndürmek adına, çağımıza uygun bir vizyonla hizmet etme gayesiyle buradayız” sözüyle başlayan Aydın, şöyle konuştu:

“Bugünkü basın açıklamasındaki asıl amacım yönetim kurulundaki arkadaşları sizlere tanıtmak ve aynı zamanda kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak. Bundan sonraki süreçte siyasi çekişmelere bu kurumu kurban etmeden, yardım kuruluşu olarak kurulmuş bu kuruluşu milletin hizmeti gayesinde faaliyet göstermesine gayret etmek düşüncesiyle yaptığımızı ifade etmek ve bu doğrultudaki çalışmalara sizleri de ortak ederek sizlerle birlikte yol yürümektir.”



“Buraya katkı sağlayabileceğini düşündüğüm insanları seçtim”
Yeni yönetimin belirlenmesindeki kriterlere ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Aydın, şunları kaydetti:

“Yeni yönetimdeki isimleri daha önce Düzce eşrafı olarak tanınmış, kendi alanında çalışma hayatında başarılı insanlar olarak tanıyorsunuz. Bu niteliklere sahip çok insan var ama yönetim kurulunun 5 kişiden oluşması gerektiğinden dolayı sadece o kadarını alabildik. Ama ilerleyen süreçte tüzüğümüzün el verdiği ölçüde yönetim kurulunu genişleterek yine gönüllülük esasına göre üye kaydederek topluma açmayı hedefliyoruz. Toplumun malı, toplumun sahip çıkması adına ne kadar çok üyemiz, ne kadar çok gönüllümüz olursa, toplum da daha fazla sahip çıkacağı bir yeri olduğunu bilecek. Bu doğrultuda çalışacağız. Ben yönetim kurulu üyelerimi seçerken buraya katkı sağlayabileceğini düşündüğüm insanlardan oluşturdum.”



“Onların danışman olmasındaki süreçte yaşanması tamamıyla denk geldi”
Eski yönetimin görevden alınmasının ardından farklı isimlerin zikredilmesine karşın Aydın’ın Kızılay Düzce Şubesi Başkanı seçilmesi ve bunda farklı isimlerin etkisinin olduğuna dair iddiaları değerlendiren Aydın şöyle konuştu:

“Orhan Kılıç’ın asla avukatlığını yapmadım. Avukatı başka arkadaşlardır. Resmi kayıtlarda vardır. Orhan Kılıç’ın Genel Merkeze danışman olması meselesi bizim dışımızda bir konudur. Genel merkezin tasarrufunda bir konudur. Onların cevap vermesi gereken bir konudur. Hangi kriterlere göre danışman atamışlardır onların bileceği bir kriterdir. Onların danışman olmasından sonraki süreçte böyle bir şeyin yaşanmış olması tamamıyla denk gelmedir. Nedeni de, zaten görev süresi itibariyle görevin dolmasıdır. Dolayısıyla böyle bir sürecin yaşanması yakın zamana denk gelmesi itibariyle yaşanmış olabilir. Genel Merkezdekilerle daha önce bir tanışıklığım, arkadaşlığım etkili değil. Liyakat olarak kendilerinin bir araştırması olmuştur. Ya da İbrahim Korkmaz’a sorulmuşumdur. Ama bunun dışında Düzce’de onlarca kişiye sorulduğumu ve araştırıldığımı biliyorum.”

“Onların izini silmek gibi bir şey yok”
Görevden alınan Kızılay Düzce Şubesi yönetimine ilişkin bir açıklama yapan yeni başkan Aydın, şu ifadelerde bulundu:

“Buraya hizmet etmiş eski yönetime de teşekkür ediyorum. Kendileri ile tekrar görüşeceğiz. Bundan sonraki uzun tecrübelerinden yararlanmak adına istifade edeceğiz. Gerekirse ben gideceğim, onlar gelecek ve kendilerinden yararlanacağım. Onların izini silmek gibi bir şey yok. Hizmetleri inkar edilemez. Bizim de asla böyle bir duruşumuz yok. Benim dünya görüşüm, inancım Kızılay’daki hizmette öncelikli değildir. Kızılay’ın hizmetleri insanidir, vicdanidir. Biz eşit ve tarafsız olarak kuruluş amacına uygun şekilde hareket ediyoruz.”