Geçmişte Saadet Partisi İl Başkanı, AK Parti’den Düzce Belediye Başkan Adayı ve Sakaryaspor Kulüp Başkanı olan Selahattin Aydın, ailesinin ikamet ettiği Konuralp Bölgesindeki Aynalı Köyünde yaşanan su ve yol sorununa yetkililerin duyarsız kaldığı gerekçesiyle basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. Makam ve mevkilere saygılarının olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Aydın köylerinin 7 yıldır içme suyu ve ciddi yol probleminin sürdüğünü belirtti.

İçme suyu ve yolun temel ihtiyaçlar olduğunu aktaran Aydın, “Biz lüks ihtiyaçlar talep etmiyoruz. Su çalışması yapılırken yollarımız tahrip oldu. Asfaltlama çalışması bir türlü yapılamadı. 3 yıldır onunla ilgili sıkıntılarımızı dile getirmeye çalıştık. Fakat bir türlü cevap bulamadık. Toplam 3.6 kilometrelik yolun 1.6 kilometresinin yapılacağı söylendi. Biz dönemin valisine yolun tek seferde yapılmasını istediğimizi ifade ettik. Ek ödenekle yolun yapılacağı ifade edildi.” dedi.

85 yaşındaki annemi de yanıma alıp Ankara’ya yürüyeceğimi bildirdim
Sorunun bir türlü çözülmemesi üzerine durumu Düzce Valisi Zülkif Dağlı’ya ilettiklerini kaydeden Aydın, “Bize ilgileneceğini söyledi. Geçen sene yapılmayan yolun 2.3 kilometresinin yapılacağı ifade edildi. Yapılan işten sonra köylülerde birbirine düştü. Fakat bir türlü yolun neden yapılmadığı anlatılmadı. Bir hafta önce köyümüzün sıkıntısını anlatan dilekçeyi tekrar ilettik. Tozdan, çamurdan, susuzluktan çeken 85 yaşındaki annemi de yanıma alıp Ankara’ya yürüyeceğimizi bildiren bir dilekçe vermiştik. Bize cevap olarak bu yürüyüşün yapılamayacağı şeklinde bilgi verildi.” diye konuştu.

Şefkatli sayın valim senin yollarda heder olmaman için yürüyüşe izin vermiyor
Dağlı’ya “Beni yürütmedi. Ben bu defteri burada kapattım, diye bir şey yok.” sözleriyle mesaj veren Aydın, “Bu sorun çözülmezse değişik farklı platformlarda bunu dile getireceğiz. Biz haklıyız. Biz devletten temel ihtiyacımız olan bir şeyi istiyoruz. Bizim yürüyüşe izin verilmemesi gerekçesi can güvenliği ve 85 yaşındaki annemin sağlığı olduğu ifade edildi. Ben bu kararı anneme götürdüm. Anneme ‘Annecim müjde. Şefkatli sayın valim senin yollarda heder olmaman için yürüyüşe izin vermiyor. Onun için sıkıntı yapma’ dedim. Annem de bana ‘Sayın Valimiz bizi düşünüyor da bizi bu tozdan, susuzluktan kurtarsa daha iyi olmaz mı?’ diye sordu.” şeklinde konuştu.

Taleplerimizi görmeyen duymayan etten bir duvar gibi davranıyor
Köylü biri olarak şehrin en büyük mülki amiri olarak bu tür diyaloğa girmek asla istemediğini dile getiren Aydın, “Sayın valimiz bizim taleplerimizi görmeyen duymayan etten bir duvar gibi davranıyor. Köye gelse oradaki sıkıntıyı görmüş olacaktı. Bütün faturamızı sayın valimize çıkartmayalım. Daha önceki valilerimizle de bu problemi çözemedik.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2016’da valilere yönelik ‘Geçmişteki o ceberrut anlayış son buldu. Vatandaşa hizmet edeceksiniz.’ sözlerini hatırlatan Aydın, “nasıl oluyor da valimiz bizim bütün taleplerimize sırtını dönüyor. Duymamazlıktan geliyor. Biz buna akıl erdiremedik. Valilerin AK Parti döneminde nasıl görev yapması gerektiğine dair brifing mi verilir, nasıl yapılır çok merak ediyorum.” dedi.

Annem ‘bu devletle baş edilmez’ diyerek buraya gelmedi
Türkiye’de mega projelerin konuşulduğu bir dönemde durumun 7.yılın sonunda 1400 metrelik yolun asfaltlanmasına kadar geldiğini söyleyen Aydın, şunları ifade etti: “Köyü bir görseniz karpuz gibi köyü ikiye bölüp milleti birbirine düşürdüler. Annem de ‘bu devletle baş edilmez’ diyerek buraya gelmedi.”

Aydın, Cumhurbaşkanına seslenerek açıklamalarını şu sözlerle tamamladı:
“Erdoğan kadar ismi istismar edilen, ranta çevrilen, mevki makama çevrilen başka bir isim ben hatırlamıyorum.”

Haber:Y.SEVER