Bölgenin en güçlü gönüllü hizmet neferlerinden biri olan Türk Kızılay Düzce Şubesinin, olağan genel kurulu bugün Kızılay Çok Amaçlı Salonu’nda yapıldı.



Kongreye, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Düzce Baro Başkanı Azade Ay, Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Halil Aydın, Kızılay Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi Ali Dilber, Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, İYİ Parti-CHP Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Düzceliler katıldı.



Divan Kurulunun toplanmasının ardından seçime tek liste olarak gidildi. Sonrasında ise konuşmalara geçildi.



“Aktif görev olan tüm arkadaşlarıma şükranlarıma sunuyorum”
Kızılay’ın 150 yıllık mazisine değinen AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, kurumun bugünlere gelmesine katkıda bulunan ve emek verenlere teşekkür ederek şunları söyledi:

”2 bin yıllık geleneğin mirasçıları Kızılay ve ekibi. Modern dünya sosyal sorumluluk onu oradan keşfederken oradan pazarlarken biz kadim milletin aktif görev olan tüm arkadaşlarıma şükranlarıma sunuyorum. 150 yıllık mazisinde hem Düzce de hem Türkiye de emeği, olan herkesi saygıyla anıyorum”



“Onur duyuyorum”
Afetler ve zor günlerde Kızılay’ın önemine ve desteğine dikkat çeken MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, şöyle konuştu:

“Ben de 150 yıllık mazisi olan çok kıymetli bir kuruluşumuz olan biz de deprem döneminde çok faydasını gördüğümüz bütün her yerde tüm mazlumlara el uzatan açılışında bulunmaktan onur duyuyorum”



“Kızılay Osmanlıdan bize miras kalmış”
Kızılay’ın tarihçesi ve çalışma şekli hakkında konuşan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, şu ifadeleri kullandı:

“Kızılay Osmanlıdan bize miras kalmış. Bizim insanımız şuanda devletin resmi bir kurumu olarak görmekte. Elini malını mülkünü Kızılay’a emanet etmektedir. Kızılay Dünya’nın her noktasından din ırk ayırmıyor.”



“Kırmızı Hilal 150. yılını sunuyor”
Kızılay Düzce Şube Başkanı Kemal Demir’i anımsayarak sözlerine başlayan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kızılay’ın tarihine ve misyonuna dikkat çekerek şunlar aktardı:

“Milletimizin omuzlarında yükselen bu kırmızı hilal 150. yılını sunuyor. Din, ırk ayrımı gözemeksizin koşmaya gayret eden çırpınan merhamet çınarıdır. Biz tarihin göklerinden gelen ve akan bir nehiriz. Türk milleti iyiliğini yapmış. Her zaman adaleti Dünya’da yükseltmiş ve her zaman da bu iyilikleriyle gündeme gelmiş ve övünmüş bir millettir. Kızılay, sadece Türkiye Cumhuriyeti topraklarında vazifeli kuruluş değildir. 1968 yılında kurulduğumuz da şuan 65 tane devlet var. Bugün, o coğrafyaya gittiğimiz de halen o toprakların ruhu o toprakların bilinçaltı bizim vazifeli olduğumuzu hatırlatıyor.”

“Dünyanın en cömert ülkesiyiz”
Türkiye’nin bugün de aynı geçmişteki gibi kol kanat açan bir yapıda olduğunu ifade eden Kınık, Savaş mağdurlarına verilen desteği belirterek şunları söyledi:

“Güçlenen Türkiye’nin, güçlenen Kızılay’ı olarak, Onursal Başkanımızın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde büyük bir yürüyüşteyiz. Bu yürüyüş, insanlık tarihindeki büyük bir yürüyüştür. Bugün oldukça fazla mülteciye ev sahipliği yapıyoruz. 4 buçuk milyon ölümden kaçmış, masum sivil insana kucak kaçmış. Dünya’nın en cömert ülkesiyiz.”



“Sosyal güçlenme politikalar ve projelerle programlayacağız”
İçinde bulunduğumuz yıl itibari ile stratejilerde değişiklik yapıldığını ve artık sorunla mücadeledense, sorunun kaynaklarıyla mücadele edileceğini ifade eden Kızılay Başkanı Kınık, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“2019 yılında başlamak üzere yeni dönemde insanı yardım stratejimiz değiştiriyoruz. İnsanlara ihtiyaç duydukları malzemeleri iletmek yerine bunları yapmaya devam edeceğiz. Bursları vereceğiz daha önemli bir şey yapacağız onları bu yoksulluğu mahkûm eden sebepleri ekonomik güçlendirme sosyal güçlenme politikalar ve projelerle programlayacağız. Sosyal girişimcilik programı başlatıyoruz. Değer zincirini tamamıyla içine alan, daha çağdaş finansal araçlarla zenginleştirmiş temelde insanı güçlendirmeye aileyi güçlendirmeye onu yardım alan olmaktan çıkarıp kendi ayaklarının üzerinde duran büyük inisiyatif toplum farkında değilse toplum hazır değilse hazırlıksız yakalanılan afetlerde yapacağımız bir şey yok.”



Tek liste gidilen seçimlerin ardından atama ile göreve gelen Halil Aydın, Kızılay Düzce Şubesi’nin resmen başkanı oldu.

İşte Kızılay Düzce Şubesi’nin yeni yönetimi:



Haber: Ö.YILMAZ / E.B.SUNMAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ