Her ay yapılan toplantılarla önemli kararlar alan İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı ilk birleşimi gerçekleştirildi. Birleşimde önemli kararlar alırken Meclis Üyesi Cahit Aydın’ın tepkisi de mecliste yankı buldu.

“Bu konunun üzerinde önemli durulması konusunu dikkatlerinize çekmek istiyorum”

Aydın, alınan kararların uygulanması noktasında sıkıntılar yaşandığını dile getirerek şu ifadelere yer verdi:

“Aşağı yukarı iki meclistir burada karar alıyoruz ama aldığımız kararı uygulayamıyoruz. Şöyle ki biz Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Bey’i 4 yıldır bu toplantılara çağırıyoruz gelmiyor. Şimdi onun gelip gelmemesi önemli değil ve bizim için önemli olan bir şey var. 3 – 4 yıldır bekleyen evraklar var. ruhsatlarda ve birimlerde sıkıntı var. Bu işleri bir türlü çözemedik. Kendisinin buraya gelip imar konusunda sorunlarımıza, sorularımıza cevap vermesi gerekiyor. Biz soru sorup cevap alana kadar bir ay geçiyor. Bu konunun üzerinde önemli durulması konusunu dikkatlerinize çekmek istiyorum.”

Konuşmanın ardından birleşim maddeleri üzerinde durulurken birkaç oturumda İl Genel Meclisi gündem kararları içinde yer alan Kültür Mahallesi’ne 32 derslikli Anadolu Lisesi yapılması talebi meclis gündeminden oy birliğiyle düşürüldü.

Diğer bir madde olan gayrimenkul satışlarından elde edilecek gelir karşılık gösterilmek üzere 4 milyon 375 bin TL’nin Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi yapımı projesi ise görüşülmesi için Plan ve Bütçe Komisyonu’na aktarıldı.

Haber: M. Aydın