Düzce merkez Koçyazı mahallesi Karataş sokakta yaşam mücadelesi veren 3 kız çocuklu Aydoğan ailesi zemini tahta olduğu için su çeken evde birbirlerine sarılarak yaşamaya çalışıyor.
Aydoğan ailesinin evleri okadar kötü durumdaki onarımı bile kaldıramayacak halde.
Her türlü yardıma muhtaç ailenin yaşadığı yere ise ev demek pek mümkün değil. Çocukların annesi Hanım Aydoğan eşi Metin Aydoğan'ın geçtiğimiz aylarda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurarak oturdukları evin kötü durumda olduğunu bildirdiğini ve bunun üzerine vakıf görevlileri ile bayındırlık ve iskan görevlilerinin evde gerekli incelemeyi yaptıktan sonra hasırlanan raporları Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na gönderdiklerini, Bakanlık incelemesinden sonra gelen cevabın olumsuz yönde olmasıyla adeta yıkıldıklarını belirtti.
Elde avuçta olmadan yaşam mücadelesi vermeye çalışan anne Hanım Aydoğan, üç ayda bir ellerine geçen 200 Lirayla geçinmek zorunda olduklarını anlatırken gözleri doluyor. Camlarından adeta rüzgar esen ve zemini tahta olan evin elektrik tesisatı olmadığını söyleyen Hanım Aydoğan, eşinin 2000 yılından beri çalışmadığını söyledi. Aydoğan, " Üç kız çocuğumuz var. En büyüğü Kız Meslek Lisesinde ikinci sınıfa, ortancası 7. sınıfa, küçük kızım İpek ise ilkokul birinci sınıfa gidiyor. Kızlarım sayesinde 3 ayda bir eğitim yardımı alıyorum. Onları bu para ile eğitmeye çalışıyoruz. Hiç bir gelirimiz olmadan okutmaya çalışıyoruz dedi.
Evin küçük kızı İpek ise çok çalışarak büyüklerine bakmak istediğini söylüyor. Daha küçücük yaşta geleceğini düşünmek zorunda kalan İpek, " İlkokul birinci sınıfa gidiyorum. Çok çalışıyorum. Geçen dönem okulda birinci oldum. Çalışmaya hep devam edeceğim. Evde en büyük ablam kanepede yatıyor. Ortanca ablam ve ben yerde yatıyoruz. Yatacak bir yatağım yok. Büyük amcalardan isteğim yatabileceğim bir yatak. Birde okulda başarılı olabilmem için kitaplar ve defterler. Ben büyüyünce hemşire olmak istiyorum. Hemşire olunca da hasta olan kişilere bakmak istiyorum dedi.