2007 yılında kurulan ve birçok Sosyal Sorumluluk projesine katkıda bulunan Ayışığı Derneği tarafından iftar programı düzenlendi. Memursen Konutları Sosyal tesislerinde verilen iftar yemeğine, Vali Yardımcısı İlhan Turgut, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, İl Müftüsü Selami Emen, İl Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Dernek Başkanı Abdulvahap Özen, İftar programında Ayışığı Derneğini hem tanıtma, hem de yapmış olduğu çalışmaları anlatma fırsatı da buldu. Amaçlarının kamu idarecileri ile bir araya gelerek kaynaşmak olduğunu belirten Özen derneğin yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Öğrenci bursundan, peyzaj çalışmasına kadar birçok sosyal sorumluluk projesinde rol aldıklarını belirten Özen, şunları kaydetti.

"Ayışığı derneğini 2007 yılında kurduk. Derneğin hem fikir kaynağı, hem maddi kaynağı, bu sitede oturan arkadaşlarımızın katkılarıyla oluşan bir dernektir. Bu derneğimizi de biz Düzceliye hizmet etmek üzere planladık. 2007 yılından bu yana, öğrenci bursları önemli bir çalışma. Şuanda toplamda 150'ye yakın öğrenciye belli oranlarda aylık burs yardımları yapıyoruz. Şuanda bu sene içerisinde burs alan öğrenci sayımız 52. Geçen gün onlarla da bir toplantı gerçekleştirdik. Az da olsa elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz, onların da ciddi şekilde mağduriyetleri giderilmiş oluyor. Derneğimiz Ayrıca çevre projelerine imza attı. Başbakanlığımızın ağaçlandırma adı altında birkaç yıl önce çıkartmış olduğu proje ile Gümüşova sırtlarında 350 dönüm civarında alanı ağaçlandırma çalışması yaptık. Üniversitemize biz dışarıdan başarılı öğrenci çekmek zorundayız. Birçok üniversite kendisine kayıt için gelen öğrencilere ekstra destekler sunuyor. Yapabileceğiniz bir şey var mı dediler. Biz de bu süreçte daha büyük katkıyı toplumumuzdan bekliyoruz. Dizüstü bilgisayarlar hediye ederek oraya da katkı da bulunmaya çalıştık. Yine ayni ve nakdi yardımlarımız var. Gıda ve yakacak tarzında yardımlarımız olmuş. Zaman zaman Ortaöğretim ve İlköğretim okullarına da destek olmuşuz. Bütün bunlar bir ekibin hem bütçe çalışması hem de bütçeyi genişletme çalışması ile sürdürülen çalışmalardır. Biz bugün arzu ettik ki, idarecilerimiz Ayışığı derneğinin yaptığı çalışmalardan haberdar olsunlar. Hem de yarın bir araya geldiğimiz de ihtiyaç sahipleri adına bilgi ve duyumları daha rahat bir şekilde iletelim istedik. Biz inanıyoruz ve biliyoruz ki kendi alanlarınızda görevlerinizi layıkı ile yerine getiriyorsunuz. Hepinize davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ediyorum"

Haber; R. BAL