Alkışlar ve slaganlar arasında hazırlanan kurbanı kesen Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut ardından Konuralp'i anlatan konuşma yaptı. Aykut konuşmasında Konuralp konusunda dünden bugüne geçen zorlu mücadelesini tüm Konuralp halkı ile paylaştı.

“Yarabbim bir daha Konurap'in başına böyle belalar vermesin” diyen Aykut konuşmasına Tilki ve Çakalı anlatan bir hikaye ile başladı. “ Bu ülke bu vatan bizim, bu topraklar bizim, kamu vicdanı bizim, Konurap'e gelen heyetin hazırladığı 33 sayfalık dosya 1323 yılından başlayarak ara sokaklara varıncaya kadar tanzim etmişler. Tam 33 sayfadan oluşan bir Konuralp dosyası hazırlamışlar. Bu dosyayı kitapçık haline getirip Konuralp'teki tüm evlere dağıtacağım. Çünkü 21 Kasım gününü Konuralp'in kurtuluşu olarak ilan ettik”dedi.

Dosyanın tamamlandığını söyleyen Aykut, karara itiraz için 7 gün itiraz süresi olduğunu kaydetti. “Sayın Mehmet Keleş sonuca itiraz etmeyeceğini söyledi” diyen Aykut “Ederse ne olur bu saatten sonra Konuralp Konuralp'indir. Konuralp seçimlere tüzel kişiliğine kendisine oy kullanarak girecektir” şeklinde konuştu. Aykut konuşmasında sık sık hikayelere de yer vererek Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e bazı göndermeler yaptı. Tilki ve yılanı anlatan bir hikayeyi Konuralplilerle paylaşan Aykut Keleş için “Yılan insanı sıkar tıpkı Mehmet Keleş'in beni sıktığı gibi” ifadelerini kullandı. Konuralp'e kaymakamlık yakışır diyen Aykut “Bu memleketin geleceği kaymakamlıktır. Kaymakamda inşallah buraya gelecek. Bu dertler bitecek. Bu sevda sürecek” dedi. Hiç kimseye mallarını mülklerini vermeyeceklerini vurgulayan Aykut, konuşmasını Konuralp için verdiği mücadelede kendisine destek olanlara ve Konuralp halkına teşekkür ederek son verdi.