Dün akşam Öncü Tv ekranlarında yayınlanan Erol Tayhan’la Manşet Programının canlı yayın konuğu, Konuralp eski Belediye Başkanı İbrahim Aykut’tu. 1994 yılında aldığı belediye başkanlığını 2009 yılı seçimlerinde bırakmak zorunda kalan Aykut’un adı son günlerde Konuralp’in mahalle olma konusu ile sık sık anılmaya başladı. Aykut Manşet programında, Konuralp’le ilgili tüm bilgi ve birikimlerini paylaştı.

 

İkili oyuna döndürdüler

Yeniden mahalle olması gündeme gelen Konuralp’in üzerinde kara bulutlar dolaştığını söyleyen İbrahim Aykut, mahalle olmamak için uğraşılacağına, konunun başka yerlere çekilerek ikili oyunlara döndürüldüğünü iddia etti.
“Konuralp üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. İlk karabulutları duyan benim. Ben bunu gündeme getirdim, bunu başka yere çektiler, ikili oyunlara döndürdüler. Orası bizim her şeyimiz. Aynı karabulutlar devam ediyor. Biz bulutlardan korunmak için örtümüzü öretelim ama hep beraber örtelim. Neyi örteceğimizi bilelim.”

Bir milletvekiline imza attıramadık

1999 yılında Kaynaşlı’nın ilçe olma teklifi ile beraber Konuralp için de teklif götürüldüğünü hatırlatan Aykut, o dönemki üç Düzce milletvekilinden birinin teklifi imzalamaması nedeniyle Konuralp’in ilçe olamadığını vurguladı.
“Biz belediye binamızı ilçe olacak diye yaptık. Belediye binasının yapılmasını ilçe için istedik. Konuralp ilçe olacak, kaymakam da orada olacak dedik, kendi imkanlarımızla yaptık hepsini. Zamanında Kaynaşlı ile birlikte ilçe yapılsaydı ikiz kardeş olacaklardı. Kimse ayıramayacaktı, Ersoy Özcan bir tarafta, Necmi Hoşver bir tarafta, Mustafa Karslıoğlu bir tarafta. 2 milletvekiline imza attırdık birine attıramadık. Üçü de imza atsa bayrakları sallaya sallaya gelecektik. Şimdi imzalamayan ismi sölemesem diğer milletvekilleri zan altında kalacak. Karslıoğlu idi imzalamayan. Sonradan bana geldi, başkanım Konuralp’i bana böyle anlatmadılar, ben atmadıysam Konuralp’teki siyasetçiler attırmadı.”
Aykut, Konuralp’i kapı kapı ilçe yapacağız diye dolaştığını, en son kızarak “ yapmazsanız yapmayın dedim. O dönem bitti, geldi bugün yine mahalle olmaya, kaderi buymuş.” Dedi.

Bu püsküllü belayı üniversite açtı

Düzce Milletvekili Necmi Hoşver’in girişimleri ile Konuralp’e açılan Düzce Üniversitesi’nin beldeyi adeta rant kapısı haline geldiğini ve bazı bölgelerin değerlenmesine neden olduğunu belirten Aykut, üniversite sayesinde Konuralp’in meyve vermeye başlamasının bazı çevreleri rahatsız ettiğini vurguladı.
“ Üniversite açılınca bazı yerler değerlendi, rant kapısı haline geldi. Meyve veren ağaç taşlanır. Konuralp de meyve vermeye başladı. Düzce Üniversitesinin burada olması Konuralp’in başına bu püsküllü belayı açtı. Konuralp’in meyve vermesi nedeniyle bu ovayı bozmak isteyenler harekete geçti.”

İlçe sözü beyannamelerinde vardı

2009 seçimlerinde AK Parti’nin seçim beyannamesinde ilçe sözünün yer aldığını ifade eden Aykut, beldeyi ilçe yapma gücünün iktidarın elinde olduğunu belirtti.
“İlçe yapmak için söz vermeleri seçim beyannamelerinde de vardı. O gün kapı kapı dolaşıp ilçe olma vaadini verdiler, o gücü verdiler o güç vardı zaten, şimdi tazı kaç tavşan yakala diyorlar. Yakında Boğaziçi ile birleştirip ilçe yapacağız derler.”

Konuralp’i zorla almayın

Aykut beldede düzenlenen imza kampanyası ile ilgili konuşurken, Konuralp’in zorla alınmaması gerektiğini savundu.
“Kanun ne diyorsa o geçerlidir. 3 milletvekili, valimiz il başkanımız bu işi bilen insanlar. Hukuka intikal edince kolları sıvamalılar. El ele verip buna sarılma zamanı. Bize huzur ve selamet lazım. Valilimizden rektörümüzden başlar. Milletvekillerine 5 vakit farz. Söz verdiler. Konuralp'i bize teslim etsinler. Abilik yapsınlar, sokağın sesine kulak versinler. Burada Düzce belediye başkanı, il başkanı ve milletvekillerinin günahına girilmez. Bunun dışında bir balon patlatıldı. Bu işi şaka gördüler. Dost gözüküp de bu işe çomak sokanlar oldu. Siyaset halktan yana olsun, Konuralp'in sesi bir olsun. Bolu bizi il yaptı, Düzce halkı da destek olsun Konuralp ilçe olsun. Konuralp'i zorla almaya kalkmayın, bütün küçültmeyin.”

Aykut, “Varımız yoğumuz sizin olsun, bizi ilçe yapın.” Derken Üniversite şehri güzel Konuralp’in her şeyin en iyisini hak ettiğini belirtti. Aykut, Milletvekili Osman Çakır'ın Beyaz Tv'deki açıklamalarında söylediği, “ beldelerden bir ilçe olacak” sözüne ise, " vekilimi yanıttılar" şeklinde yorum getirdi.
Üniversite yoluyla ilgili olarak konuşan Aykut, " İbrahim Aykut'un yarım saatte yapacağı işler." Diyerek göndermede bulundu.

Haber: H. İŞCAN