Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut, 14 Temmuz'da hemşire yetersizliği nedeniyle sadece acil hastalar için bir doktor ve bir hemşireyle hizmet veren Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acilinin kapanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Aykut, bu konunun bir ya da iki kişiyi değil tüm Düzce'yi ilgilendirdiğini bu nedenle Düzce olarak herkesin bu durumun çözülmesinde yardımcı olması gerektiğini ifade etti.

Aykut ayrıca kendilerinin hemşire sorununu çözmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ama Hastane Yönetmeliği ile ilgili sorunlar nedeniyle çok fazla bir şey yapamadıklarını da söyledi. Başkan Aykut bu konuda siyasilerin biraz daha özverili olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Konuralp ile ilgili sorunları da dile getiren Aykut, Konuralp'ın yaz aylarının gelmesiyle Düzce genelinde olduğu gibi su sorunu olduğunu ama bu sorunu çözmek için girişimlere devam ettiklerini, kısa süre içerisinde su sorununu çözeceklerini ifade etti. Yol sorununa da değinen Aykut doğalgaz hattının döşenmesinin ardından yapımı tamamlayamayan yollarında bitirileceğini söyledi.