İlk olarak 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik ve mareşallik unvanı verilerek ilan edilen ve her yıl gaziler günü olarak kutlanan 19 Eylül Gaziler günü sebebiyle Gaziler Derneği Düzce şubesi Başkanı Vedat Nefesoğlu açıklamalarda bulundu. Nefesoğlu, canları pahasına savaşan gazilerin maddi yönden olsun dernek açısından olsun birçok sıkıntısının olduğu aktardı.



Nefesoğlu"Gazilerin maaşla ilgili sorunları var. Madalyayla ilgili sorunları var. Türkiye genelinde şube başkanları olarak toplantı yapıyoruz. Bu konular genel başkanımıza iletiliyor"dedi.



Başkan Nefesoğlu, genel başkanın sorunları ilgili makamları iletmesine rağmen hiçbir sonuç alınamadığını aktardı.



GAZİ MAAŞLARI ARASINDA ÇOK BÜYÜK BİR FARK VAR


Gaziler Derneği Başkanı Nefesoğlu,"Gazilerin maaşları araasında çok büyük fark var. 2007'de çıkan bir kanunla SGK'dan ve BAĞKUR'dan emekli olan gaziler ile hiçbir sosyal güvencesi olmayan gazilerimizin maaşlarını asgari ücrete bağladılar"dedi.

Dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in Gaziler Derneği Genel Başkanı'na, bu konunun çözüleceğini söylediğini ifade eden Nefesoğlu, şuana kadar hiçbir gelişme yaşanmadığını belirtti.



HEPİMİZ ŞEHİT OLSAYDI VATANI KİM KURTARACAKTI



Gaziler Derneği Başkanı Vedat Nefesoğlu gazi yakınlarının sorunlarına da değindi. Gazi yakınlarına haksızlık yapıldığı ifade eden Nefesoğlu, gazi çocuklarına iş hakkının verilmediği vurguladı, Bunun ayrımcılık oluşturduğunu belirtti. Yeni alınan kararla birlikte Kurban Bayramı öncesi güneydoğuda şehit olanların yakınlarına ve gazi olanlara kamuda istihdamı sağlamak adına 2 bin 500 kişinin alımının olacağını belirten Nefesoğlu, bu kararın kendilerini kapsamadığı dile getirdi.



Bu durumun kendilerini rahatsız ettiğini belirten Nefesoğlu,"Biz bunu niye veriliyor anlamında söylemiyoruz. Tabiki devletimiz baksın. Bizler hepimiz savaşa katıldık. İlla yara almamız yaralı mı olmamız gerekirdi? Hepimiz yaralı hepimiz şehit olsak Kıbrıs'ı kim kurtarıcaktı. Kore'yi vatanı kim kurtaracaktı"dedi.


Kendilerinin diğer gazilere tanınan konut kredi hakkından mahrum edildiklerini söyleyen Nefesoğlu, Kıbrıs, Kore gazilerine bir ayrımcılığın olduğunu gördüklerini dile getirdi.Nefesoğlu sözlerini tüm gazilerin bu anlamlı gününü kutlayarak tamamladı. Gazilerin birgün değil her zaman hatırlanılmasını ricasında bulundu.


Haber:Y.Sever