Son günlerde art arda yaşanan alçak terör saldırılarında yaşamını yitirenler, tüm ülkeyi derin üzüntüye sokarken, hainlere olan öfke ve lanet çığ gibi büyüyor. Son olarak Gaziantep'te bir düğün sırasında canlı bombanın kendisini infilak ettirmesi sonucu meydana gelen ağır bilançolu terör saldırısı ile kanlı eylemlerine devam eden terör örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla süreceği ve hiçbir zaman emellerine ulaşamayacakları hükümet tarafından altı çizilerek vurgulanıyor.

Son günlerde artan terör eylemlerine yönelik değerlendirmelerde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Başbakan Binali Yıldırım'ın söylemini hatırlatarak, "Bunlar aynı amaca hizmet eden iki örgüt!" dedi.

Bakan Faruk Özlü, "Başbakanımız 'PKK ile FETÖ, bunlar iki paralel örgüt' dedi. Birisi ortaya çıkıyor, biri bastırılınca diğeri ortaya çıkıyor. Paslaşan ve aynı amaca hizmet eden iki örgüt." dedi.

"TEK TEK ORTAYA ÇIKARACAĞIZ"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi (TÜBİTAK)'nde fazla istihdam olduğu ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları tarafından sınır güvenlik sistemleri çalışmalarının engellendiği iddialarına da açıklık getirdi ve 2011-2013 yılları arasında TÜBİTAK'a bin 707 kişinin alındığını, ancak TÜBİTAK'ın böyle bir iş yükünün olmadığını söyledi.

TÜBİTAK'taki insan kaynağına yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade eden Özlü, "Bakanlıkta ve ilgili birimlerimizde tamamladık, ancak TÜBİTAK'ta sürüyor. TÜBİTAK projelerinin geçen dönemde yavaşlatıldığı veya inkıtaya uğradığı tespitlerimiz var. Şu anda tek tek projeleri inceliyoruz. Projeler sabote edilmiş mi, ne kadar sabote edilmiş, devlet ne kadar zarara uğratılmış? Bunları tek tek ortaya çıkaracağız. Önce insan kaynağı ile ilgilendik, şimdi de TÜBİTAK'ın yürüttüğü projeler üzerinde inceleme yapıyoruz." diye konuştu.

C. ÜSTÜNER