2016 yılının son gününde yeni yıldan beklentilerini sormak üzere mikrofon uzattığımız Düzceli vatandaşlar önceden anlaşmış gibi hep bir ağızdan beklentilerinin para değil terörün olmadığı huzurlu bir memleket istediklerini belirtti.

“Bizi yıldırmaya çalışıyorlar ama biz yılmayacağız”
1 yılının nasıl geçtiğini sorduğumuz bir vatandaş 2016 yılına bireysel bakmadığını belirterek; “Çok kötüydü. İstemediğimiz durumlar yaşandı. Ülke olarak kötü bir yıl yaşadık. Ülkede yaşanan darbe olayları, verdiğimiz şehitler, şu an Suriye’de yaşanan olaylar bunlar çok kötü durumlardı. Polis Özel Harekat olabilmek içingiderek Polis Meslek Yüksek Okulu’na başvurdum. Bizleri yıldırmaya çalışıyorlar ama biz yılmamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. 2017 yılından beklenti içine girmek istemiyorum. 2016 yılına da umutlarla girdik kötü geçti. 2017 için sıradan beklentilerimiz olsun güzel geçsin” ifadelerinde bulundu.

“2017 ülkemize huzur ve barış getirsin”
Bir diğer vatandaş ise yeni yılın huzur ve barış getirmesini istedi. “2016 yılında evlendim mutlu geçti.Benim için ama içinde bulunduğumuz savaşlar, darbe olayı gibi durumlarda 2016’nınülke için çok kötü geçmesine neden oldu. 2017 yılından da beklentim, savaşsız barış, huzur ve mutluluk dolu bir yıl olsun.”

“60 yaşındayım 60 yıldır değişen bir şey yok”
60 yaşında olduğunu söyleyen yaşlı bir vatandaş ise düşünceleri ise şöyle aktardı:“60 yıldır aynı geçiyor değişen hiçbir şey yok. Herkes yeni yıla umutla girmek için hayal ediyor da hep kötü oluyor. 2017’den hiçbir beklentim yok. Ben Milli Piyango Bileti de almadım. ŞSimdiye kadar da almış olduğum bir şey değil. Çıkmaz diye değil de çıkan paranın hayrının olacağını düşünmüyorum.”

“Mazlumlar için harcarım yalan yok”
Öğrenci olduğunu belirten genç bir Düzceli yaşına rağmen tüm insanlara paylaşma konusunda örnek gösterilebilecek bir yorumda bulunarak duygularını ifade etti.“2016 yılı hem bizim için, hem ülkemiz için zor geçti. İnşallah 2017 yılında zulümler biter, savaşlar biter dünya daha güzel bir yer olur. Eğitim öğretim hayatımız için güzel geçti aslında, derslerimiz güzel geçiyor üniversite okuyoruz aynı zamanda buralıyız. Büyük ikramiye bana çıksa kendime kullanmam mazlumlara kullanırım yalan yok” dedi.