Yaşanan depremle yerle bir olan depremin ardından Van’a yardımlar devam ediyor. Düzce Valiliği’nin başlattığı ayni yardımların ilk TIR’ı yola çıktı. Tek adımda hizmet bürosunda toplanan yardımlar Kaynaşlı’da bulunan Kızılay Acil Afet yönetim merkezinden TIR’a yüklenerek Van’a götürülmek üzere yola çıktı. Konu ile ilgili Kızılay Afet Acil Durum Müdürlüğü’nde açıklamalarda bulunan Düzce Valisi Vasip Şahin, giden kamyonun ilk kamyon olduğunu ifade etti. Şahin, yardımların Düzcelilerin katkısı ile gerçekleştiğini ve bu acıyı en iyi Düzce’nin bildiğini belirtti.

“Bu acıyı en iyi biz biliriz. Bir bardak suyun ne demek olduğunu, bir lokma ekmeğin ne demek olduğunu bir tas çorbanın ne demek olduğunu en iyi biz biliriz. Bu duyarlılıkla tüm Düzce’de yardım kampanyası başlattık. İlk adımımızı bugün gerçekleştirdik. Toplanan yardımlar kamyonla bugün Van’a iletildi.”

Toplanan gıda yardımları ile ilgili de konuşan Vali Şahin, Van Valisi’nin şuan gıda yardımına ihtiyaç duymadıklarını söylemesi üzerine gıda yardımlarını stok yaptıklarını önümüzdeki günlerde de onları göndereceklerini belirtti.

“Özellikle gıda ile ilgili topladığımız yardımları burada stok yapıyoruz. Çünkü Van Valisi ile yaptığım telefon görüşmesinde gıda konusunda şuanda sıkıntılarının olmadığını belirtti. Bize bir süre gıda yardımlarını muhafaza etmemiz konusunda ricada bulundu. gerek duyulursa daha sonra kendileri bizden talep edecekler. Biz de gıda maddelerini her an gönderecekmiş gibi stokladık ve bekliyoruz. Yardımları da almaya devam ediyoruz.”

Haber; R. BAL