Basınla tanışmak ve sorunları paylaşmak amacıyla kahvaltılı toplantı düzenleyen Desa Deri İdari Amiri Caner Aypar, Düzce'de sendikal eylemler yüzünden istedikleri kadar büyüyemediklerini ve yatırımcıların bu yüzden kendilerine temkinli yaklaştıklarını söyledi.
İhracata büyük önem verdiklerini söyleyen Aypar, "İhrac ettiğimiz malları burada üretiyor ve buradan gönderiyoruz. Ingiltere ve İtalya gibi ülkelere ağrılıklı olarak bayan çantası ihraç ettiklerini vurgulayan Aypar, "İngiltere ve İtalya'ya bayan çantası ihraç ediyoruz. Haftada yaklaşık 4 bin çanta ihrac ediyoruz. Hedefimiz haftada 5 bin çanta üretmek dedi.
Teşvik yasasının uzatılması konusuna da değinene Aypar, "Teşvik yasasının uzatılması bizim için büyük bir kazanç oldu."Teşvik bittiğinde taşınmayı düşünmediklerini çünkü Düzce'de oturmuş bir sistemlerinin olduğunu vurgulayan Aypar, "Düzce'nin en büyük sorunu bana göre çöp meselesi. Çünkü büyük firmalar çöplerini dökecek yer bulamıyorlar." diyerek bu sorunun çözülmesini istedi. Aypar, kimyasal olarak hiçbir çalışma yapmadıklarını çünkü bu çalışmalarının Çorlu'da yapıldığını kendilerinin sadece çanta ve mont yaptıklarını sözledi ve sendikal eylemlerin yatırımların artmasını engellediğini dile getirdi.

Haber; R. BAL