Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75.yılında Anıtpark’ta düzenlenen törenle anıldı. Sabahın erken saatlerinde Anıtpark meydanını protokol üyeleri, askeri erkân, öğrenciler ve vatandaşlar doldurdu.

SİYASİ PARTİLERE İZİN VERİLDİ

Tören Vali Ali İhsan Su, Garnizon Komutanı Ramazan Akça ve Belediye Başkanı İsmail Bayram’ın sırasıyla Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Resmi törenlerde Atatürk Anıtı’na çelenk sunmaları yasak olan siyasi ve sivil toplum örgütlerine bugünkü törende izin verildi. Anma programı olması münasebetiyle önceden izin alan CHP, İşçi Partisi Atatürkçü düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Eğitim İş Sendikası Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi.

 

 

09.05’E HAYAT DURDU

Düzce'de Anıtpark'ta düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından saat 9'u 5 geçe çalan sirenlerle birlikte hayat 1 dakikalığına durdu. Siren seslerini duyan vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.
Anıtpark’taki törene Milletvekillerinden sadece Fevai Arslan katılırken, siyasi parti temsilcileri, kurum ve şube müdürleri, sivil toplum kuruluş başkanları da hazır bulundu.

 

 

GENÇLİK MERKEZİNDE ANMA PROGRAMI

Tören daha sonra gençlik merkezinde Cumhuriyet Anadolu Lisesi Öğrencilerinin hazırladığı anma programı ile devam etti.
Programda Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “Selanik'ten Cumhuriyet'e” adlı oratoryo sahnelendi. Oratoryoda, Atatürk şiirleri, Atatürk'ün en sevdiği türküler ve şarkılar seslendirildi.

 

 

PROGRAMA SEDAŞ ENGELİ

Ancak gençlerin hazırladığı program SEDAŞ’ın son zamanlarda sık sık gerçekleştirdiği elektrik kesintisine takıldı. Salonun kapıların açılmasıyla ışık gelmesi sağlandı.
Cumhuriyet'in kuruluşunun büyük bir heyecanla sahnelendiği gösteride, biranda kesilen elektriğe rağmen gençler sahneledikleri oratoryoma ara vermedi.
Cumhuriyet'in kazanımları da destansı bir üslupla aktarıldığı oratoryom izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Program Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinin Vali Ali İhsan Su’ya çiçek takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

VALİLİĞE YÜRÜDÜ

Gençlik merkezi girişinde öğrencilerin karakalem Atatürk portresi çalışmaları da beğeni topladı. Gençlik Merkezindeki program sonrası vali Ali İhsan Su, valilik binasına dönerken makam aracı yerine yürümeyi tercih etti. Vali Su’ya Belediye Başkanı İsmail Bayram ve Garnizon Komutanı Ramazan Akça ile kurum müdürleri eşlik etti.

 

Haber: G. KARDUZ