Zeynep Demirtaş(115), kocasını Çanakkale Savaşları'nda kaybetmiş. 4 Çocuğundan 55 torunu bulunuyor. 110 yaşına geldiğinde abdest almak için oturduğu yerden kalkıp lavaboya giderken ayağının takılması sonucu düşünce kalça kemiği kırılmış. Hastaneye götürülen Ayşe Demirtaş'ı doktorlar kemik yaşının 110 olduğunu ve ameliyat edilemeyeceğini söyleyince yatağa mahkum olmuş.

115 yaşında olmasına rağmen gözleri iyi gören ve Kur'an okuyan Zeynep Demirtaş, kendisini ziyarete gelenleri önce tanımasa da bir süre sonra gözleri alışınca Hacca gitmek istediğini söylüyor. Kendisine yardım edildiğini bilen ve yanına gelenlerin yüzlerini okşayarak teşekkür eden Zeynep Demirtaş kulakları ağır işittiği için konuşmaları duymakta güçlük çekiyor.

Zeynep Demirtaş'ın bakımını 13 sene önce ölen oğlu Muhsin'in eşi Ayşe Demirtaş yapıyor. 7 çocuk sahibi Ayşe Demirtaş, kızlarının hepsi evlenip gidince ve askerden yeni gelen oğlu Yaşar'ın da işsiz olmasından dolayı kaynanasına bakmakta zorlandığını belirtiyor. Demirtaş, evin akan çatısının onarımı ve Zeynep Demirtaş'ın hasta bezi ve ilaç ihtiyaçlarının giderilmesi için yardım bekliyor. Sosyal Hizmetler'den bakım ücreti alan Demirtaş ailesi, bu paranın kesilmesi üzerine zor günler yaşamaya başladıklarını anlatıyor.

Demirtaş ailesine hayırseverlerin yardımlarını ulaştıran İsmail Yıldız, 12 Kasım günü Düzce'ye gelmesi gündemde olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Zeynep Demirtaş'ı ziyaret edebileceğinin gündeme alınmaya çalışıldığını belirtti. Yıldız, "Başbakanımız yaşlı insanları ziyaret etmeyi seviyor. Böyle bir ziyaret girişimi var. Ve bu aile de Başbakan'ın kendisini ziyaret etmesini bekliyor." şeklinde konuştu.