Özgürlük ve Dayanışma Partisi İl Başkanlığı, Çiftçi Konfederasyonu Genel Başkanı Abdullah Aysu'yu ağırladı. Düzce'deki sorunlar ile ilgili görüş alış verişinde bulunan Aysu, fındık konusunda da açıklamalarda bulundu. İlk olarak Aysu'nun Düzce'ye gelmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren ÖDP İl Başkanı Ulviye Dikmen, dün İstanbul'da meydana gelen bombalı saldırıyı kınadıklarını da ifade etti.

Fındık konusuna değinen Çiftçi Konfederasyonu Başkanı Abdullah Aysu ise fındık konusunun hala bir netlik kazanmadığını böyle yapılarak her yıl çiftçinin daha zor durumlara süreklendiğini söyledi. Toprak Mahsulleri Ofisinin fındık alımları konusuna da değinen Aysu, ofisin fındık toplamasının her yıl ülkeye ciddi zararlar verdiğini ifade etti. Aksu, bu konunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini de belirtti.

Kendilerinin yaptığı bir araştırmaya da değinen Aksu, bu araştırmalar sonucunda kendi belirledikleri fındık fiyatının 6 YTL 48 kuruş olduğunu ama bu şartlar altında 5 YTL'nin üzerindeki her fiyata razı olacaklarını söyledi. Aysu, bu duruma tepkisini de “ İthalat kamçısıyla üretici terbiye edilmeye çalışılıyor “ diyerek gösterdi.

Aksu, son olarak Türkiye'deki fiyat düşüşlerinin ve fındık fiyatı belirsizliğinin sadece ülkeyi değil tüm dünyayı etkilediğini İspanya'daki üreticilerin de Türkiye'deki fiyatlardan etkilendiğini söyledi. Abdullah Aysu, bu yılda fındık fiyatlarının düşmesi halinde İspanya'daki üreticilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto etmek için eylem yapacaklarını da sözlerine ekledi.