Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı partisinin Düzce İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Burada İl Başkanı Fethi Sönmez ve diğer partililerle bir araya gelen Ayvalı, düzenlediği basın toplantısı ile madde bağımlılığı sorununa değindi.

PuCCa lakabıyla bilinen sosyal medya fenomeni Pınar Karagöz’ün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla uyuşturucu kullanımını özendirdiği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis ve 66 bin 660 lira para cezası aldığını hatırlatan Başkan Ayvalı, konu hakkındaki düşüncelerini paylaştı.



“Ciddiye alınması gereken bir konu”


Madde bağımlılığıyla ilgili istatistikleri paylaşan Ayvalı, bu sorunla mücadelenin önemine dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Uyuşturucu ile mücadele ülkemizin en önemli gündem maddelerinden biridir. İnsanı vatanına, topluma, üretime ve kendisine yabancılaştıran emperyalist kültür, uyuşturucu bağımlılığını kışkırtmaktadır. Aynı zamanda, coğrafi konumu ve genç nüfusu sebebiyle Türkiye transit ve hedef ülke konumundadır.  Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın 2018 Yılı Uyuşturucu Raporu’na göre; Türkiye genelinde 2016 yılında toplam 81.222 uyuşturucu olayı görülmüşken, 2017 yılında % 45,87 artış göstererek 118.482 olay meydana gelmiştir. Ciddiye alınması gereken bir artış mevcuttur. Uyuşturucu ile mücadele de ciddiye alınması gereken bir konudur.”



“Özgürlük değildir, suçtur”


Uyuşturucuya özendirmenin ifade özgürlüğü olarak nitelendirilemeyeceğine vurgu yapan Başkan Ayvalı ifadelerini şöyle sürdürdü:

“Karar sonrası tartışılan konulardan bir diğeri de tweetlerin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilebileceği konusudur. Uyuşturucuya özendirmek özgürlük değildir, suçtur. Özgürlük, sorumluluktan ayrı düşünülemez. Madde kullanımını özendirmek, gençlerin madde kullanımı ile ilişkili risk algılarını değiştirmek kimsenin özgürlüğü olamaz. Bizim mücadelemiz yalnız madde ile değildir, esas itibariyle sistemledir. Vatan Partisi Öncü Kadın olarak; bağımsızlık benim karakterimdir diyen, üreten, çalışan, paylaşan, seven, saygı duyan, özgür kalan nesiller için kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz.”

Haber: İ.İ. AYDOĞDU