Akçakoca'da belediye-Sepaş geriliminde yeni gelişme! İkisi de AK Partili olan Nazmi Çiloğlu ve Cüneyt Yemenici dönemlerinden birikerek gelen 4 milyon 300 lira civarındaki borç nedeniyle halk menfaatini gözetmeyerek, kamusal alanların dahi elektriğini kesen Sepaş'a, Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz'ın tepkisi sert oldu.



Sepaş Müşteri Hizmetleri Ofisi'ne mühür!
Başkan Yanmaz'ın talimatı ile harekete geçen Akçakoca Belediyesi imar ve zabıta müdürlüğü ekipleri, Akçakoca Belediyesi Katlı Otoparkı'nda bulunan Sepaş Müşteri Hizmetleri Ofisi'nde detaylı bir denetim yaptı.

Denetim sonucunda projeye ve ruhsata aykırılıklar tespit eden ekipler,mühürleme işlemi gerçekleştirdi. Ruhsata aykırı olduğu gerekçesiyle binayı mühürleyen ekiplerin, mühürleme işleminin belediye mücavir alanı içinde kalan Sepaş işletmelerini kapsayacağı öğrenildi.

"Borç için kolaylık değil zorluk çıkartıyor"


Öte yandan Akçakoca basınında yer alan haberlere göre; Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.(SEDAŞ)'nin perakende satış hizmetlerini yürüten kuruluşu Sepaş, iddiaya göre; toplam 4,3 milyon liralık borç için kolaylık değil zorluk çıkartıyor. Belediyenin yapılandırma talebini, ağır şartlar ileri sürerek kabul edilemez hale getirdiği ileri sürülen Sepaş yönetiminin bu haksız yaklaşım ile ilçedeki kamusal alanları karanlığa mahkum ettiği savunuldu.



Faturayı Okan Yanmaz yönetimine kesti
Eski belediye yönetimlerinin zaman zaman toplu zaman zaman da yapılandırmaya başvurarak ödediği borç için Yanmaz yönetimine katı tutum sergilediği konuşulan Sepaş'ın, sel afetinden sonra 40 milyon liranın üzerinde maddi kayba uğramış bir belediyenin zor günlerini daha da zorlaştırması tepki çekti.


Belediye süre, Sepaş 500 bin lira istedi
Akçakoca Belediyesi’nin ödeme için 2 ay daha süre tanınarak, gelecek ödeneklerle toplam borcun taksitler halinde ödenmesini istediği öğrenildi. Bu teklife karşı Sepaş yetkililerinin peşinen 500 bin lira ödeme ve kalanı yapılandırma şartı öne sürdüğü gündeme geldi.


Kısasa kısas
Belediyenin elektrik borcu gerekçesiyle işletmelerin yanı sıra halkın mekanları olan parkları dahi karanlığa mahkum bırakan Sepaş'a aynı sertlikte yanıt vermek için harekete geçen Akçakoca Belediyesi de kurumun imara aykırılık tespit ettiği hizmet binalarına yönelik fiziki tedbirleri uyguladı.



Belediyeden açıklama: İmara aykırı olan bina mühürlendi
Diğer taraftan Akçakoca Belediyesi'nden mühürleme işlemine ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Akçakoca Yalı Mahallesi Hasan Kahya Sokak üzerinde bulunan Sepaş'a ait Müşteri Hizmetleri Merkezi İmara aykırı olduğu tespit edilerek Akçakoca Belediyesi İmar Müdürlüğü ekipleri ve Akçakoca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince Mühürlendi.


İmar Müdürlüğü ekipleri, Yalı Mahallesi Hasan Kahya Sokak üzerinde bulunan 31 Ada 3 Fparselinde bulunan söz konusu binanın 21 no'lu bağımsız bölüm içerisinde ruhsatsız olarak proje ve eklerine aykırı imalat yapıldığını tespit ettiler. İmar yasa ve yönetmeliklerine aykırı işlem üzerine ekipler tutanakla işyerini mühürlediler.
Belediye ekipleri imara aykırı olan binaları tespit etmeye devam edecek.”
HABER:S.ÜNSAL