Düzce'nin pazar yükünü karşılayan bir pazaryeri de cumartesi günleri kurulan Azmimilli Pazarı. Bu pazardaki pazaryeri esnafının da 30 Mart sabahı görevine başlayacak olan Düzce Belediye Başkan'ından istekleri bulunuyor.

“Kapalı bir pazaryeri istiyoruz.”

Azmimilli Pazarı esnaflarının en büyük sorunu yaz-kış açık alanda satış yapmaya çalışmak. Pazarcı esnafları, “Bizim yeni gelecek Belediye Başkan'ından en önemli isteğimiz kapalı bir pazaryerine sahip olmak. Gördüğünüz gibi yağmurun altında, çamurun üstünde burada satış yapmaya çalışıyoruz. Bu da bizim satışlarımızı etkiliyor çünkü vatandaş havaların bozuk olması nedeniyle pazara alış-veriş yapmaya gelmiyor.” şeklinde konuştu.

“Bizimle içiçe olmalı.”

Mevcut Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in aday olmadan önce bir kere esnafın halini sorduğunu ama ondan sonra bir daha görünmediğini söyleyen pazarcı esnafları, “Yeni gelecek Başkan, Mehmet Keleş gibi yapmasın. Bizim sorunlarımızla bizimle birlikte uğraşsın. Sadece oy istemek için yanımıza geliyorlar. Başkan olduktan sonra da bir daha görünmüyorlar. Biz hep bizimle olacak Başkan istiyoruz.” ifadelerini kullandı.