5 Ocak 2010 tarihinde kaybolan ve 13 Mayıs 2010 tarihinde Akçakoca'nın Subaşı köyündeki bir fındık tarlasında cesedi bulunan Hatice Arı’nın öldürülmesi ile ilgili davanın tek tutuklu sanığı
yarın ilk kez hakim karşısına çıkacak. Baba Mehmet Arı, duruşmasının görüleceği saat olan 09.00'da tüm Düzceliler'e Düzce Adliyesi önünde toplanarak destek verme çağrısında bulundu.

5 Ocak 2010 tarihinde “okula gidiyorum” diyerek evden çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan lise öğrencisi Hatice Arı'nın bulunması için yürütülen geniş çaplı soruşturma 13 Mayıs 2010 tarihinde Akçakoca'nın Subaşı köyündeki bir fındık tarlasında başı gövdesinden ayrılmış insan kemikleri ve yanık kıyafetler bulunması ile yeni bir boyut kazanmıştı. Aylardır kendisinden hiçbir haber alınmayan Hatice Arı'ya ait olup olmadığının belirlenmesi için bulunan ceset adli tıp kurumuna gönderilmişti. Hatice Arı davasının iki tutuklu sanığından biri olan ve sevgilisi olduğu öne sürülen M.Ş. 2010 yılının Aralık ayında 3. kez çıktığı duruşmada tahliye edilmişti. Diğer tutuklu sanık olan polis memuru A.M.T.'nin yargılanmasına ise yarın başlanıyor. Akçakoca'nın Subaşı köyünde bulunan cesedin Hatice Arı'ya ait olduğuna ilişkin adli tıp kurumu raporunun gelmesinin ardından 31 Mayıs 2011 Salı günü saat 09.00'a verilen duruşma tarihi kapsamında Zonguldak Cezaevi’nde yatan cinayet sanığı A.M.T. yarın ilk kez Düzce Adliyesi'nde hakim karşısına çıkıyor.
Duruşma öncesi açıklamalarda bulunan cinayete kurban giden Hatice Arı'nın gözü yaşlı babası Mehmet Arı, tüm Düzceliler'den destek istediğini vurguladı. Baba Arı, yarın sabah yapılacak duruşmada tüm Düzce halkını arkasında görmek istediğini ifade ederek sanığın en ağır cezayla yargılanmasını istedi.

Haber; R. BAL