Çağsu Hastaneleri Sahibi Cavit Demir düzenlediği basın toplantısında Öncü Haber’in bir babanın isyanını gündeme getirdiği “Çağsu Acili’nde skandal” başlıklı haberine ‘Yalan’ dedi. Bunun üzerine baba Hayrettin Tandoğan, Öncü Haber’e tüm yaşananları noktasına virgülüne kadar anlattı. Öncü Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’a konuşan Tandoğan, yalanı kendisinin değil Cavit Demir’in söylediğini savundu ve o günün detaylarını paylaştı.



Sadullah Ünsal: Çocuğunuz ile ilgili Çağsu Hastanesi’nde yaşamış olduğunuz mağduriyetten dolayı bizlere bilgi verdiniz. Cavit Demir yapılan işlemlerin ve haberin yalan olduğunu dile getirdi, bu konuda ne diyorsunuz?
Hayrettin Tandoğan: Geçen hafta cumartesi günü öğlen saatlerinde çocuğumu Çağsu Hastanesi’ne getirdim. Şiddetli ateş ve mide bulantısı vardı. Kusma ihtimaline karşı elimizde poşetle beraber gittik. Acile girmeyim dedim poliklinikten girdim. Uzman doktora çocuğumu göstermek istedim. Uzman doktor müsait değilse acile geçeyim dedim. Oradaki görevli, “Bekleyin beyefendi doktor beyle görüşüp dönüş yapacağım” dedi. Tekrar sordum, yoğunsa acile geçiş yapalım Bekleyin” dediler. Uzman doktorun yanına girdik muayenemizi yaptı. Doktor “serum takılacak” dedi acile gönderdi. Yapılacak olan tedaviyi yazıp verdi. Çocuğu acile yatırdım. Sıra vardı biraz bekledim. Bize taahhütname imzalattılar. Bunun ne olduğunu sordum bana “Prosedür değişti” dediler. Kayıt yaptırdık “99,5 lira ücret” dediler. Tedavi ücreti denildi. Önceden bu şekilde değildi tedavi sonrası çıkarken ücreti ödeyip çıkışımızı o şekilde yapıyoruz dedim. “Sistem değişti artık bu şekilde” dediler. Paranın ödemesini yaptım, çocuğun yanına gittim. Çocuğum yatırdığım gibi duruyordu sedyede. Hiçbir işlem yapılmamış. Damar yolu dahi açılmamıştı. Yapılacak olan tedavi belli çocuğu o halde orada beklettiler. Sisteme girilmesini bekledik tedavilerin dediler. Bende orada bu duruma kızdım. Hastane müdürünün yanına gidiyim bu konuyu dile getiriyim diye hastane müdürünün yanına gittim. Tedavi için ücret almak için bekletmekte nedir? Ben bu hastanede 3 sefer ameliyat oldum. Ameliyatlık bir konu olsa önce para istense neyse. Hastane müdürünün yanında ben bu konuyu açınca orada iki bayan da vardı onlarda bu durumdan şikayetçilerdi. Hastane doktoru yanıma geldi. Ben de gerginim zaten çocuğumun durumu ortada 100 lira para için çocuk bekletilir mi? Hastane müdürü gönlümü almaya çalıştı. Benimle ilgilendi. Çocuk ayakta duramıyor elinde poşetle muayene randevusu almadan gelmişim 100 lira için çocuk bekletilmez.



S.Ü: Peki neden böyle bir uygulama yapmışlar?
H.T: “Neden böyle bir uygulama yapıyorsunuz?” dedim. Acil gelmişim çocuğun durumu ortada. Uzman doktora görünmek istedik biraz bekledik muayenemizi olduk. Acile sevk etmiş  çocuğun durumu ortada 100 lira için bekletilir mi?" dedim. Bolu’da böyle bir sistem yokmuş sistemi değiştirmişler. Bu sistemin Düzce’ye has olduğunu söylediler.
S.Ü: Neymiş sistem?
H.T: Düzce’de hastalar geliyor tedavi oluyor. Ücreti ödemeye gelince 3-5 bin lira gibi bir ücret çıkınca pazarlık söz konusu oluyor dedi. 300 lira verelim 500 verelim gibi diyaloglar gerçekleşiyormuş. Sağlığın pazarlığı olmaz. Özel hastaneye gidersen para verebileceğini bilirsin.
Hastane müdürü bana Düzceliler’den 350 bin lira kadar bir hastanenin alacağının oluştuğunu söyledi. Düzceliler’in bu durumu suistimal ettiklerini dile getirdi. Sivrikaya zamanındayken bu hastaneye çok geldik. Hiç böyle bir uygulama görmedik. Muayene ücreti verip çıkışta tedavi ücretini veriyorduk. Kimlik bırakıp gidiyorduk, böyleydi bu iş. Çocuğun durumu ortada bekletmenin bir anlamı yok. Bu bana garip geldi. Öncü Haber İhbar Hattı’nı arayıp durumu dile getirdim haber yapmalarını istedim. Hangi baba çocuğunun sağlığı için parayı düşünür? Hastane müdürü geldi özür diledi. Defalarca özür dileyip gönlümü aldı yanılmıyorsam İsmail beydi. Bana çay dahi söyledi.”
S.Ü: Doğru bir iş yaptılarsa, doğru bir uygulama yaptılarsa neden özür dilediler? 
H.T: Doğru bir uygulama olduğunu düşünmüyorum. Planlı bir işlem ameliyat olsa para alınsa anlarım. Bu çocuk bir an önce tedavi edilmesi lazım. Tedavi ücreti hastaneden çıkarken neyse ödedir.
S.Ü: Hastane sahibi Cavit Demir, “Çocuğu 3 gündür hastaymış, hastane polikliniğine geldiler, haber acil olarak sunuldu, çarptırıldı, yalan haber” dedi. Bunun için neler söyleyeceksiniz?
H.T: Çağsu Hastanesi’nden randevu almanın telefonla alarak yapıldığını herkes biliyor. Benim randevum varsa kayıtlardan sistemlerden çıkarsınlar. Hangi baba çocuğunu 3 gün yatırıp evde sonra hastaneye getirir. Sizce mantığa sığar mı, bu kesinlikle yalan. Uzman doktor orada ise görünmek istedik. Biraz bekledik muayenemizi olduk. Doktor bey de yapılacakları söyledi yazdı. Acile geçtik orada 100 lira için bekledik. Çocuğun kan tahlilleri yapıldı mikrop olduğu belli oldu.


S.Ü: Çocuğun tedavisi acilde mi yapıldı ?
H.T: Evet acilde yapıldı. Benim sıkıntım 100 lira için para almadan çocuğa hiçbir uygulama yapılmadı. 100 lira için hasta bir çocuğun bekletilmesi mantığıma sığmıyor. Benim derdim bu. Gerekirse bu konuyla alakalı İl Sağlık Müdürlüğü ve Cimer’e de şikayetlerimi bildirim.
S.Ü: Cavit Demir, Öncü Haber’e “yalan haber yaptı” dedi? Siz oraya çocuğunuzu acil olarak götürdünüz. Baba olarak uzman görsün diye 60 TL ödediniz ama acilde tedavi yapıldı. Randevu da almadınız değil mi?  
H.T: Randevu aldıysam ses kayıtlarını çıkarsınlar. Kesinlikle randevu almamız söz konusu dahi değildir. Ben giderken acile diye gittim. Uzman doktorun orada olabileceğini tahmin ettiğim için çocuğumu uzman doktora göstermek istedim. Muayene olduktan sonra bizi acile yönlendirdiler. Çocuk şiddetli ateş, ağrı ve mide bulantısı vardı. Her baba bu sıkıntıyı yapar durum bundan ibaret.
S.Ü: Acilde parayı ödediğinize dair bir makbuzunuz var mı?
H.T: Nakit ödeme yaptım. Ben çocuğumun sıkıntısından makbuz alıp almadığımı dahi  bilmiyorum. Hastane kayıtlarında mevcuttur ödediğim ücret. Kamera kayıtları da mevcut. Sistemden çıkarılabilir.
S.Ü: Sizin beyanınıza göre biz haber yaptık. Bizim yaptığımız haberi yalancılıkla suçlamakla beraber sizi de suçladılar. Bu durumla ilgili ne düşünüyorsunuz?
H.T: Bu konu ile alakalı hastane yönetimi özür dilemezse hukuki olarak her yola başvururuz. Kimse yalancılıkla itham edilemez. Kamera kayıtları vardır. Hastane girişi vardır. Ödediğimiz para vardır. Hastanedeki sekretere de sitemde bulundum “beni bekletmeyin” diye. Daha fazla bu işi uzatmanın anlamı yok. Beni de yalan ile itham ediyorlar. Kesinlikle özür dilemeleri lazım. Bu yaşananlara ‘Yalan’ diyen Cavit Demir ile ilgili tüm yasal haklarımı saklı tutuyorum.”   
Öncü Haber o kadına da ulaştı
Öte yandan Özel Çağsu Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatma Demir'in Düzce'deki hastaneye iş başvurusu sırasında 'Düzceliler hiç sevmem' dediği genç kadınla da görüşen Öncü Haber, tüm yaşananların doğruluğunu teyit etti. Hastane sahibi Cavit Demir, bu yaşananlara da ‘Yalan’ derken, ismi bizde saklı olan genç kadının anlattıkları birebir akrabasının sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla örtüştü. Bu da gösterdi ki sosyal medyadaki paylaşım da yalan değil gerçekmiş!
HABER:S.ÜNSAL


İŞTE O PAYLAŞIM:
https://www.facebook.com/500406630/posts/10156266881366631?d=n&sfns=mo

Çağsu Hastasin'de şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor.  Şikayetvar Sitesi'nde Düzce Çağsu Hastanesi 1.sırada yer alıyor.

https://www.sikayetvar.com/ozel-cagsu-hastanesi