Bugün, bizi her daim koruyan, himaye eden ve ailenin direği olarak algılanan babalarımızın günü. Tüm babalar dünyanın dört bir yanında bugün kendi günlerini kutladı. Düzce'de eşi ve çocuklarını da yanlarına alan aile reisleri haftasonu tatlini de fırsat bilerek gezi ve park alanlarına akın etti. Babalar Günü dolayısıyla piyasaya da canlılık geldi. Babalarına ömür boyu saklayacakları hediye vermek isteyen çocuklar, mağazaları doldurdu. Kimisi babasına en uygun hediyeyi seçebilmek için mağazalarda saatlerce alışveriş yaparken, kimisi ise babasını alarak alışverişe çıktı.

Babalar günü nedeniyle çarşıda meydana gelen hareketlilik esnafın yüzünü güldürdü. Çarşı esnafı normal günlere oranla işlerin iyi olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Eşi ve çocuklarıyla çarşıda dolaşmayı seçen aile reisleri, babalık duygusunu anlattı ve kendi babalarının babalar gününü kutladı...

Babalar, onları en çok mutlu eden hediyenin dudaklardan dökülen “baba” kelimesi ya da yanağa kondurulan küçük bir buse olduğunu dile getirdi.

Haber: S. KAŞKIR