"Rant" ve "usulsüzlük" iddiaları ile gündeme oturan AVM arkasındaki arsa ile ilgili açıklamalarda bulunmak üzere bugün sadece belli bir basını çağırarak, açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, kendisine yöneltilen sorulara da cevap verdi. Bacanağı olan ve görevden alınmasına yönelik yazının İçişleri Bakanlığı'na ulaştığı öğrenilen Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan hakkında yöneltilen "Görevine son verildi mi?" sorusu üzerine Keleş, Tozan'ı dikkat çekici ifadelerle savundu.

"TOZAN BAŞARILI BİR MEMUR"
Yerel yöneticilik geçmişini anımsattığı Genel Sekreter Tozan'ın iki dönem Gümüşova Belediye Başkanlığı yaptığını söyleyen Başkan Keleş, Tozan'ın çok başarılı çalışmalara imza atan bir isim olduğunu vurguladı. Bir memuru görevden almak için belli usullerin olduğunu, mahkemeye gidildiğinde bile "Neden görevden alındı?" sorusuna bir gerekçe sunulması gerektiğini belirten Keleş, "Hakkında bir olumsuzluk tespit edilmezse açığa alınan kişi 15 gün sonra görevine iade edilir. Tozan ne yapmış? Yolsuzluk mu yapmış? İşini mi iyi yapmamış? Ne gerekçe ile görevinden alınmak isteniyor?" sorularını yönelterek, duruma tepkisini açık dille ifade etti.

"NE GEREKÇEYLE GÖREVDEN ALMAK İSTİYORLAR?"
Açıklamasında sık sık "Muharrem Tozan'ı ne gerekçeyle görevden almak istiyorlar?" sorusunu irdeleyen Başkan Keleş, "Hiç kimse gereksiz bahane ve açıklamalarla çalışan, işini yapan, görevinde başarılı bir ismi görevinden uzaklaştıramaz! Birileri Düzce Belediyesi'nden ve İl Özel İdaresi'nden elini çeksin!"

GÖREVDEN ALMA YAZISI BAKANLIK'TA
Öte yandan 1999-2009 yılları arasında Gümüşova Belediye Başkanlığı yapan Muharrem Tozan, 22 Nisan 2014 tarihinde Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak atanmıştı. Bir süredir görevden alınacağı konuşulan Tozan'ın resmi kaynaklardan edinilen bilgilere göre; görevden alınmasına ilişkin yazı, İçişleri Bakanlığı'na ulaştı.