Seçimlerde gösterdikleri gayret ve çaba ile bağımsız adaylar 2015 seçimlerinde hafıza kazındı.  Ancak adaylar, seçim sonunda hüsran uğradı. Her iki aday toplamda bin 375 oy aldı.Bağımsız aday Birol Şahin bin 131, Çoğulcu Demokrasi Partisinin bağımsız adayı Ayşe Pişkin ise 244 oy alabildi. Özellikle bağımsız aday Birol Şahin, Anıtpark Meydanında düzenlediği mitingle cesaretini ortaya koymuş, topladığı kalabalığa kendini anlatmaya çalışmıştı.

Sandıkta umduğunu bulamayan adaylardan ise ilk itiraz Birol Şahin’den geldi. Şahin, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından şu itirazda bulundu: “ Adalet ve Hukuka uygun hareket etmesi gereken Yüksek Seçim Kurulu büyük yanlış yaparak BAĞIMSIZ aday olarak bizlere oy pusulasında çok küçük yer ayırmış ve ismimizi de net okunmayacak şekilde küçük yazmıştır. Kazansak da kaybetsek de gerekli itirazlarımızı yapacağız. Haksızlığı ve yanlısı kim yaparsa yapsın bu zamana kadar karsısında olduk bundan sonrada olmaya devam edeceğiz.” dedi. Şahin, ayrıca Seçim çalışmalarında ve seçimlerde kendisine destek olanlara teşekkür etti.

Çoğulcu Demokrasi Partisi adına Düzce’den bağımsız milletvekili adayı olan Ayşe Pişkin seçim sonucunu “Bir Seçim süreci daha bitti. Düzce'm için görevimi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Destek olan halkıma teşekkür ediyor, sonuçların hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” sözleri ile değerlendirdi.

Haber;S.KAŞKIR