Bugün, tüm Türkiye, tarihimiz için çok önemli bir gün olan Atatürk`ün Samsuna çıkışının 99. yıldönümü ile 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamanın gurur ve heyecanını yaşıyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelemizin meşalesini tutuşturmak için Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs’ı, milletin geleceğinin teminatı olarak gördüğü Türk gençliğine armağan etmesi, onlara verdiği değerin bir göstergesi kabul ediliyor.

Büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla Atatürk'ün önderliğinde sürdürülen milli mücadele imkânsızlıklara rağmen zaferle sonuçlanırken, millet egemenliğine dayanan, muasır medeniyet seviyesinin üstüne ulaşmayı kendisine temel hedef olarak benimseyen modern ve bağımsız bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti kuruldu.

Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gelişerek yükselmesinin ancak Türk gençliğinin çalışkanlığı ve azmiyle başarılabileceğini düşünen Atatürk, cumhuriyetimizin muhafazası ve savunulması görevini, her zaman inandığı ve çok güvendiği Türk gençliğine verdi.

Haber: C.ÜSTÜNER