Düzce’nin Kronik sorunları arasında ilk sırayı alan Yenikent Bağlantı Yolu, İl genel Meclisi ve Belediye Meclisi’nin gündeminde öncelikli bir yer tutuyor.

 

İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı üçüncü birleşiminde, Bağlantı Yolunun İl Yatırım Programına alınması kabul edildi. Konu hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Necmi Kap’ın okuduğu komisyon raporu, yolun yatırım programına alınmasını uygun bulurken, konu hakkında bilgi veren Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Üstünel, İl Özel İdaresi Yasası’ndan ilgili maddeleri okuyarak, görevi almalarında yasal bir sıkıntı olmadığını söyledi.

 

Üstünel, önümüzdeki yerel seçimlere kadar Mücavir alandayken belediye sınırları içine katılan köylerin, köy statüsünün devam edeceğini, yasanın Mücavir köylerle ilgili bir sınırlama getirmediğini söyledi.

 

Bazı üyeler mahalle olacağı kesinleşmiş yerlere İl Özel İdaresi’nin kaynak aktarmasının diğer  köylerin mağdur olmasına neden olacağı itirazını yapsa da , komisyon raporu oy çokluğu ile kabul edilerek, Bağlantı Yolu yatırım programına alındı.

 

Öte Yandan Belediye Meclisi Haziran ayı toplantılarının birincisinde de Bağlantı Yolu detayları ile ele alındı. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Keleş, yol çalışmaları için belediyenin 4 Milyon 700 Bin YTL ayırdıklarını,  ancak hazine müsteşarlığının karayollarına Duble Yollar için 2,5 Milyar YTL kaynak ayırdığını öğrendiğini, buradan Özel İdare’ye kaynak aktarılacağını, belediyenin ayırdığı paranın da şehir içi yollarda kullanılmasının mümkün olduğunu söyledi. 

 

Belediye Başkanı Mehmet Keleş bu kaynak ile yol konusunda önemli ilerlemeler sağlanacağını ancak Doğalgaz firmasının yatırımları durdurması nedeniyle yapılacak olan yolların yeniden kazılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Keleş, şehir içi yollarda yapılacak çalışmaların yeniden kazılma olasılığı hesap edilerek yapılacağını da sözlerine ekledi.