Yıllardır çalışmaların devam ettiği Düzce ile Yenikent arasındaki bağlantı yolunda şimdi de bağlantı köprüsünün D-100 üzerindeki yan girişlerinde çalışmalar devam ediyor. Çalışmaların bir ay içinde biteceği öğrenilirken özellikle vatandaşları rahatlatacak bir çalışma daha yapılacak.

Karşıdan karşıya geçişlerde sıkıntı yaşanan yolda altgeçitlerde yapılacak. Özellikle Kervan Kavşağının trafiğe kapatılmasıyla zor anlar yaşayan vatandaşlar için Kervan Kavşağına, Bağlantı yolunu kullanan yayalar için de Koçyazı ve Hamidiye Mahalleleri'ne alt geçit yapılacak. Bu altgeçitler yapılana kadar da Kervan Kavşağını kullanan yayalar için geçici üst geçit yapılacak ve yayaların D-100'den rahatlıkla karşıya geçmeleri sağlanacak.

Çalışmaların tam olarak ne zaman başlayacağı konusunda bilgi verilmezken özellikle Bağlantı yolunda çalışmaların tam olarak bitirilmesinin ardından altgeçit çalışmalarının başlaması bekleniyor. Altgeçitlerin ne şekilde ve hangi ölçülerde olacağı ise çalışmaların başlamasıyla birlikte belli olacak.