Yapıldı, yapılacak derken uzun yıllardır Yenikentliler'in bitmesi için beklediği Bağlantı Yolu eksikleriyle de olsa trafiğe açılmıştı. Yolun özellikle Yenikent girişindeki TOKİ konutlarının olduğu mevkisinde ise karmaşık bir durumun söz konusu olduğunu daha önce ekranlara getirmiştik.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Üstünel, yolun kalan kesiminde kamulaştırma sorunu olduğunu ifade etti. Üstünel, “Bağlantı yolunun kalan kısımında geçtiğimiz günlerde Vali Bülent Kılınç'la birlikte incelemelerde bulunduk. Yolun kalan bölümünde kamulaştırma sorunu bulunuyor. Bu sorunun çözümü için Sayın Valimizle birlikte çalışmalar devam ediyor. Kamulaştırma sorunu bittiği gibi gerekli çalışmalar başlatılacak. Ama o zamana kadar TOKİ yolu düzeltilerek bağlantı yolunu geçici olarak o yolla birleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Kervan kavşağı Nisan'da bitecek.”

Bağlantı yolunun Kervan kesimindeki yan yollarla ilgili yaşanılan sorunlara da dikkat çeken Üstünel, “Şu an hava şartlarının uygun olmaması nedeniyle orada çalışma yapamıyoruz. Yolun yan bağlantılarında havaların düzelmesiyle birlikte gerekli çalışmalar başlatılacak. Nisan ayı sonuna kadar bu çalışmaları bitirmeyi düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.