Anneler ve Hemşireler günü etkinlikleri kapsamında, Atatürk Devlet Hastanesi’nde yatan anneleri ve hemşireleri ziyaret eden Belediye Başkanı Mehmet Keleş karanfil dağıttı. Keleş, ziyareti sırasında Almanya temasları ve Yenikent bağlantı yoluyla ilgili sorularımızı cevapladı.

 

Anneler günü münasebetiyle, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Atatürk Devlet Hastanesindeki yeni doğum yapmış olan anneleri ziyaret ederek onlara hediyeler verdi. Aynı zamanda Hemşireler haftası dolayısıyla Hemşirelere de karanfil dağıtan Keleş, Vali Bülent Kılınç’la birlikte gittikleri bir haftalık Almanya gezisinde, yaptıkları temaslar hakkında ve Yeni Kent bağlantı yoluyla ilgili sorularımızı cevapladı.

 

Keleş, görevleri olmadığı halde Düzce Belediyesi olarak, karayolları veya Özel İdarenin yapması gereken bağlantı yolunun yapımını üstlendiklerini ve iki, üç ay sonra bitireceklerini belirtti. 

 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Üstünel’in bağlantı yolundaki çalışmaların Belediyenin gecikmesi nedeniyle başlayamadığının söylediği hatırlatılması üzerine, Yenikent bağlantı yolunun çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Keleş, bu akşam yapacakları Koordinasyon toplantısıyla işe nereden başlayacaklarına karar vereceklerini ve bir hafta içerisinde çalışmalara başlanacağını ifade etti.

 

Almanya gezisini de değerlendiren Belediye Başkanı Mehmet Keleş, önce Çek Cumhuriyetinde bir mobilya merkezinin açılışına katıldıklarını, firma sahibinin Türkiye’ye de yatırım yapmayı planladığını belirtti. 

 

Berlin’de birkaç iş adamıyla Türkiye’ye yatırım yapmaları konusunda temaslarda bulunduklarını belirten Belediye Başkanı, aynı zamanda katı atık projesiyle ilgili, Bremen’den bir firmayla görüşmelerde belli bir noktaya geldiklerini ifade etti. Başkan Keleş,  Bu esnada başka bir firmadan da teklif aldıklarını, fakat son kararı vermeden önce Avrupa’da ki tüm firmalarla görüşüp ondan sonra bir değerlendirme yapacaklarını, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili bir firmanın Türkiye’ye geleceğini de sözlerine ekledi.