Her geçen gün sorunları büyüyen ve ulaşımı sağlayan bağlantı yolunun bozuk olması nedeniyle sakinlerinin sürekli şikayetçi olduğu Yenikent’liler önümüzdeki kış sıcak asfalt ile kaplanmış bir yoldan evlerine ulaşacaklar. Düzce’nin temel sorunlarına çözüm arayışı nedeniyle Ankara’da temaslarda bulunan Düzce Valisi Ercan Topaca,  bağlantı yolunun sıcak asfalt ile kaplanması için kaynak arayışının İller Bankası ile yaptıkları bir anlaşma ile sona erdiğini açıkladı.

Hava sıcaklıklarının müsait olmaması nedeniyle henüz sıcak asfalt çalışmalarına başlanmasının mümkün olmadığını belirten Topaca, Mayıs ayında hava sıcaklıklarının 2 0-25 dereceye çıkması ile yolun sıcak asfalt  ile kaplanmasına başlanacağını, bağlantı yolunun kalan  300 metrelik bölümünün de bu aylarda yapılacağını ifade etti.

Ankara temasları sırasında daha evvel yapılacağını açıkladığı 15 anaokulu ile ilgili olarak da görüşmelerde bulunduklarını belirten Topaca, anaokulları için İller Bankası ile kredi görüşmeleri yaptıklarını dile getirdi.

Gölyaka Sapağı ve Düzce arasının duble yol yapılması ile ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü ile de temaslarda bulunduklarını, daha evvel işi alan müteahhidin tasfiye edilmesini istediklerini, tasfiye sürecinin tamamlanmasının ardından özel idare olanakları ile bu yolun yapılabileceğini söyledi.

Topaca, temasları sırasında OSB-TEM ve Demiryolu projeleri ile ilgili olarak henüz açıklama yapılabilecek düzeyde bir gelişme yaşanmadığını da ifade etti.