Düzce'de sürüler halinde gezerek halkı tedirgin eden sokak köpekleri kimi zaman saldırgan halleri nedeniyle vatandaşları hastanelik ediyor. Şikayetlere rağmen kalıcı çözüm getirilemeyen bu büyük sorun giderek içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı.

Belediye ilgilenmiyor”

Son olarak Düzce merkeze bağlı Bahçeşehir Bölgesi'nde bir kadın çok sayıda köpeğin saldırısına uğradı. Olay dün sabah saat 08:00 sıralarında yaşandı. İşe gitmek için evinden çıkan H.O. birkaç adım attıktan sonra yaklaşık 15 köpeğin bir anda üstüne atlamasıyla neye uğradığını şaşırdı. Kıyafetlerini parçalayan köpeklerden canını zor kurtaran H.O.'nun komşusu Öncü Haber Merkezi'ni arayarak, yaşanan olaya tepki gösterdi, ilgisizlikten yakındı. Eski adıyla Kalıcı Konutlar Bölgesi'nde toplu halde gezen başıboş yüzlerce köpek olduğunu belirten komşu Nilgün Ünal, sık sık köpek saldırıları ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “Belediye ilgilenmiyor.” dedi.

Dilekçe de verdik yine toplamadılar”

Nilgün Ünal, şöyle konuştu: “Biz 13. Bölge'de oturuyoruz. Burada çok zorluklar çekiyoruz. Belediye başkanımız buraya otobüsle gelince dedi ki “Bu 13. bölgenin ne sıkıntısı varsa buyurun gelin her şeyini gidericeğim” ve biz gittik bizi içeri dahi sokmadılar. Aşağıda ilköğretim var o çocuklar her gün bağırıyor, çocuklara saldırıyorlar. Allah aşkına buna bir çözüm getirsinler. Biz 153 arıyoruz, bir çözüm bulmuyorlar. Diyorlar ki “tamam” ama gelip toplamıyorlar. Bizi tersliyorlar “gelin dilekçe verin” diyorlar. Dilekçe de verdik yine toplamadılar. Biz iki yıldır bu köpeklerden nefes alamıyoruz. Mağduruz. Çocuklarımız okula gidemiyorlar. Sabah işe gidemiyoruz.”