Düzce'ye gelen Devlet Bakanı Aydın, Valisi Vasip Şahin'i ziyaret etti. Valilik makamında Bakan Aydın'a bir tablo hediye edildi. Daha sonra “Günümüzde Kültürün Kazandığı Stratejik Anlam ve Önem” konulu konferansı vermek üzere Valilik konferans salonuna geçen Bakan Aydın burada katılımıclara bir konferans verdi. Bakan Aydın yaptığı konuşmada kültür ve kimlik konusunda dikkatli olunması gerektiğini ve toplumlarda ayrım yapılmamasını vurguladı. Bakan Aydın, “Kimlik anlamında kültürü konuşmak zordur. Hassasiyet ister. Eskiden hiç konuşulmazdı. Ama gün geldi konuşanlar oldu. Komşu bir devlet başkanı bizim ülkemizde demokrasi yok gibi birşey söyledi. İslamla demokrasi bağdaşmaz diye bir konu ortaya atılıyor. Bu konu çok ciddi bir konu. Türkiye'de her fert bu konuda incinir. Türkiye'de sivil sivilliğini yapıyor. Asker askerliğini yapıyor.” Ayrıca Bakan Aydın, Avrupa birliğine giriş konusu üzerinde de durarak Avrupa'nın büyütülmemesi gerektiğini vurguladı. Bakan Aydın'ın verdiği konferansın ardından Vali Vasip Şahin Bakan Aydın'a bir plaket verdi.

25498

Daha sonra belediyeye geçen Bakan Aydın, Belediye Başkanı İsmail Bayram'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı ve eksik kalan çalışmalar hakkında yardım yapılabileceğini belirtti. 

25497

Ardından AK Parti il binasında İl Başkanı Mustafa Yılmaz'dan bilgiler alan Bakan Aydın, seçim çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu ve seçime AK Parti'nin güçlü girdiğini vurguladı. Yaptığı ziyaretlerin ardından Bakan Aydın Düzce'den ayrıldı.

Haber; R. BAL