Dini iki bayramdan biri olan Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile hayvan pazarlarının yolunu tutan vatandaşlar kurbanlık hayvan aramaya başladı.
Yenitaşköprü Köyü girişinde kurulan hayvan pazarında birbirinden besili kurbanlıkları satmak için yerlerini alan hayvan satıcıları ise yoğunluktan memnun ancak satış olmadığını belirtti.
Süpermarketlerin de kurbanlık hayvan hissesi satmasını eleştiren tüccarlar, piyasadaki son durumu da değerlendirdi.

“Bu işi onlar yapsın, biz bırakalım”
Marketlerin hiç görülmemiş bir hayvan için çok ucuza hisse yaptığını belirten bir hayvan tüccarı, bu yöntemin sağlıklı olup olmadığını sorgulayarak şunları söyledi:
“Hayvan pazarının durumu içler acısı. İnsanların alım gücü azaldı. Marketler bile artı kurban işi yapıyor. Malı görmeden bin 200 veya bin 300 liraya bu işi nasıl yapıyorlarsa, biz beceremiyoruz. Bin 800-2 bin liradan aşağı hisse yok ama biz yine de kazanamıyoruz. Ne kadar sağlıklı insanlar önce bunun mücadelesini versin. Bu kurban Allah rızası için kesilen bir şey. Markete kurban hissesi veren adam kurban kesmesin. Bu marketler anlıyorsa kurbandan bu işi onlar yapsın, biz bırakalım. Bizim vatandaşımız da bunlara yol veriyor.”

“Gelen giden çok, alan yok”
İnsanların hayvan pazarına geldiğini ancak alım yapmadan ayrıldığını dile getiren diğer hayvancılar ise kazanç elde edememekten yakındı.
Fiyatların düşük olduğunu ancak alım gücünün de düşük olduğunu belirten tüccarlar düşüncelerini şu şekilde dile getirildi:
“Hayvan pazarı bozuk. Gelen giden çok, satan çok, alan yok. Fiyatlar düşük. Ben alışveriş yapıyorum ama memnun değilim yani.”
HABER:C.ÜSTÜNER