Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Düzce Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle birer mesaj yayımlandı.

Bakan Faruk Özlü, "'Bağımsızlık benim karakterim' diyerek Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele'ye öncülük etmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizi de arkasına alarak Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur." ifadesiyle başladığı mesajını şöyle sürdürdü: "Yine tarihsel süreç de yaşandığı gibi devlet ile millet arasındaki bağın her zamankinden çok daha kuvvetli olduğu bugünlerde de ilerleme ve çağdaşlaşmayı her zaman temel prensip olarak kabul eden, bunu gerçekleştirebilmek için de yol gösterici olarak akıl ve bilimi esas alan Atatürk “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir.” sözüyle bunun önemini belirtmiştir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “sanayi, bilim ve teknoloji” alanındaki hedefleri doğrultusunda ülkemizin dünyadaki yerini üst sıralara taşımak misyon ve vizyonumuzdur. Vefatının 78. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum."

"DÜNYA MİLLETLERİNE ÖRNEK TEŞKİL ETMİŞ BÜYÜK BİR DEVLET ADAMIDIR"

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yayımlanan mesajda ise şu görüşlere yer verildi: "Cumhuriyetimizin kurucusu, ilkeleriyle öncü devlet adamı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının yıldönümünde onu saygı ve rahmetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal, hayatını bir milletin var olma mücadelesi üzerine şekillendirmiş, fikir ve başarılarıyla dünya milletlerine örnek teşkil etmiş büyük bir devlet adamıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyük mücadeleler ve destansı kahramanlıklarla kazanılan bağımsızlık mücadelemiz, Cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır. Ülkemizin sürekli ilerleme ve değer üretme meşalesini gururla taşıyan Düzce Üniversitesi olarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız için şehadete eren şehitlerimizi rahmetle, bu uğurda canlarını feda etmekten çekinmeyen gazilerimizi minnetle anıyoruz."