Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından yayımlanan yeni yıl mesajlarında, 2018 yılının dünyaya ve Türkiye'ye huzur getirmesi temenni edildi.

Her yeni yılın; geride bırakılan günlerin muhasebesini yapmaya, geleceğe dair umutları ve hedefleri tazelemeye vesile olduğunu kaydeden Bakan Özlü, mesajını özetle şöyle sürdürdü: "Geride bıraktığımız 2017 yılında; milletçe çalıştık, ürettik ve ülkemizi daha da ileri taşımak için ciddi uğraşlar verdik. Hükümet ve bakanlık olarak; 2018 yılında da, bütün ekonomi politikalarımızın merkezine, bilim, teknoloji ve sanayileşmeyi koymaya devam edeceğiz. Bilim, teknoloji ve sanayide, bir sıçrama yaparak, “büyük ve güçlü Türkiye” hedefine doğru ilerlemeye devam edeceğiz. Bu ilerlemede en büyük dayanak noktamız ise akıl ve bilim olacak. “Bölgesel bir güç ve küresel bir oyuncu” olma iddiamızı, bilim ve teknolojiyle destekleyeceğiz. Bilim Merkezi Türkiye, Teknoloji Üssü Türkiye ve İleri Sanayi Ülkesi Türkiye hedeflerinden; hiçbir koşulda geri adım atmayacağız. Bu vesileyle; 2018 yılının ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyor, tüm vatandaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum."



Rektör'den yeni yıl mesajı

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ise mesajında şu görüşlere yer verdi: "Kuruluşundan itibaren değer üreten bir Üniversite olarak Dünyada, Ülkemizde, Bölgemizde ve İlimizde birçok proje gerçekleştirdiğimiz ve başarılar kazandığımız bir yılı geride bırakıp; yeni umutlarla ve hedeflerle Üniversitemizin tüm mensuplarıyla 2018 yılına girmenin heyecanını ve mutluluğunu taşıyoruz. Milli ve manevi değerlere bağlı vatan, millet ve bayrak sevgisini yüreğinde taşıyan, özgür düşünen, akademik bilgi ile donanmış nesiller yetiştirmeyi misyon edinen Üniversitemiz, yeni yılda da bilgiyi, erdemi ve tüm insani değerleri, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize aşılayarak bu sorumluluğu yerine getirmeye devam edecektir.

Düzce Üniversitesi olarak, Cenabı Allah’tan 2018 yılının dünyaya ve ülkemize huzur getirmesini diliyor; Üniversitemiz mensuplarının ve tüm milletimizin yeni yılını en içten dileklerimizle kutluyoruz." 

Haber: C. ÜSTÜNER