AK Parti Düzce İl Teşkilatı tarafından düzenlenen Sandık Üyeleri Eğitim Programı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katılımıyla gerçekleştirildi. Programda Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, belediye başkanları, teşkilat başkanları, AK Partili eski siyasetçiler, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı, Düzce Yapı Sanatları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bülent Keser ile çok sayıda partili hazır bulundu. 

Eğitim öncesinde partililere seslenen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'de 5-6 yıldır anayasanın konuşulduğunu ifade ederek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçen sene eylül ayında yaptığı "Getirin anayasayı" çıkışı ile sürecin buralara geldiğini söyledi.

"Kabul edilseydi seçimde 2 anayasa olacaktı"
Özlü, "Biz başkanlığı konuşuyoruz diğerleri parlamenter sistemi konuşuyor. "Ayrı ayrı anayasa yapalım, millete soralım" dedik. Bu kabul edilseydi seçimde 2 anayasa olacaktı. Bundan masum bir teklif olabilir mi? Sonra bu günlere geldik. 18 madde var. Bu anayasa değişiliği paketini 16 Nisan'da oylayacağız." dedi. 

"Büyük devlet adamlarının büyük yetkileri olur"
Büyük ve güçlü bir Türkiye istediklerinin altını çizen Özlü, "Zaman zaman tartışmalarda izliyorum; "Bir tek adama bu kadar yetki fazla değil mi?" diyorlar. Büyük devlet adamlarının büyük yetkileri olur. Amacınız büyük devlet adamı olmak değilse küçük yetkilerle uğraşırsınız. Amerika başkanındaki yetkiler başkana çok mu geliyor? Bu söylemler büyük devlet olmak istemeyenlerin söylemleridir. Bunlar boş laflar." diye konuştu.

"Bu paketin bir maddesi bile insanları ikna etmeye yeterli" 
Salonu dolduranlara "Bütün kalbinizle yeni paketi savunun." diyen Bakan Özlü, şu ifadeleri kullandı: "Bu paketin bir maddesi bile insanları ikna etmeye yeterli. Biz büyük, güçlü Türkiye istiyoruz. Hem ülkenin hem insanların buna ihtiyacı var. Bir de Düzce'nin Türkiye birincisi olmasını istiyoruz. Düzce'nin birinci olma potansiyeli var. Amacımız Türkiye'nin gündemine taşınmak. Bunu yaparsak yatırımlar iki kat artacak." 

"5 konu vardı şimdi onların hiçbiri yok"
Özlü, şöyle devam etti: "Dünyaya bir bakın, olaylara bakın, terör örgütlerine bakın bir de dünyadaki teşkilatlara bakın bu teşkilatlar ne işe yarar? Bu kadar insan ölüyor. Dünyadaki bu güvenlik örgütleri önlem alamıyor. Dünyanın güçlü bir Türkiye'ye ihtiyacı var. Bakın Düzce'de son zamanlara bakın. Ben milletvekili aday adayı olduğumda söylenen 5 konu vardı şimdi onların hiçbiri yok. Düzce'nin her sorununu takip ediyoruz. Yakın bir zamanda zaten bunu fark edeceksiniz." 
 
"Biz hükümeti güçlendirmek istiyoruz"
Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, meclis kapandığı andan itibaren Düzce Teşkilatı'nın çizdiği takvim doğrultusunda arazide çalışmaya devam ettiklerini belirterek, şöyle devam etti: "Ben 15 yıldır aktif siyaset yapıyorum. Bu benim 11. seçimim. Bize "İktidar olabilirsiniz ama muhtedir olamazsınız." demişlerdi. 15 yıldır her sene en az 1-2 krizle uğraştık. Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çok iyi bir kriz yöneticisi. Halkından gücünü alan lider gitti bir buçuk milyonla miting yaptı tık diye kesildi Gezi olayları. Milyonlardan çekindiler. Biz hükümeti güçlendirmek istiyoruz. Kimse seçilmiş hükümete darbe yapmaya teşebbüs etmesin istiyoruz. Tüm şer güçleri bir araya geldi şu an. Sandığı boş bıraktığımız an koşturmalarımızın hiçbir önemi yok. Bu salonu dolduran sandık temsilcilerimizin sandığı namusu gibi koruyacaklarını biliyorum." 
 
"Bütün nifak tohumlarını bir kenara bırakıp..."
Düzce Belediye Mehmet Keleş ise sözlerine salonun kalabalıklığına atıfta bulunarak başladı. Keleş, "Salon tamamen dolu. Bu doluluk aslında ne kadar dirlik ve birlik içinde olduğunun göstergesi. Siyasi yaşamımız AK Parti ile başladı. Birçok il ve ilçe başkanlarımız var, bir çok görevli arkadaşımız var. Allah razı olsun Hikmet Keskin tüm arkadaşları sahaya dökebilmiş bir arkadaşımız. Bütün nifak tohumlarını bir kenara bırakıp tüm arkadaşları bir çatı altında toplamayı başarabildik." dedi. 

"Vatandaşlarımızın yüzde 80'i evet demeye hazır"
1 aydır arazide çalışmalar yürüttüğünü belirten Başkan Keleş, şunları kaydetti: "Gördüğümüz şu; vatandaşlarımızın yüzde 80'i evet demeye hazır. Dün pazaryerinde 1 kişi çıktı hayır diyen. Kendilerine "Evet diyecek misiniz?" demeyi hakaret kabul ediyor. Ortada biraz kafası karışık olanlar biraz da kafa karıştırmaya çalışanlar var. Biraz anlattığınızda biraz delil getirdiğinizde ikna oluyorlar. Yüzde 81'i aşma doğrultusunda hedef gösterdi başbakanımız inşallah Türkiye birincisi olacağız. Bu yeni sistem ile yolumuza inşallah devam edeceğiz. Bu aslında basit bir anayasa değişikliği değil ya da bir sistem değişikliği de değil. Aslında bu hak ile batının mücadelesi. Batının maskelerini indirmiş olması da aslında bunun kanıtı. Bu mücadeleyi basite almayalım. AK Parti 2002'den bu yana birçok başarılı çalışmaya imza atmıştır. Ciddi çalışmalar yapıyoruz 16 Nisan'da inşallah bunu sandığa sahip çıkanlarla sonlandıracağız. Biz de sandıkları gezeceğiz ve yalnız bırakmayacağız." 

"Bu birliğin, dirliğin göstergesidir"
Eğitim programının açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, ülkenin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, şöyle devam etti: "16 Nisan günü de bu güzel çalışmaların sonucunda ülkemiz yeni bir sürece daha girecek. Biz de bunun için Düzce teşkilatı olarak canla başla gayret gösteriyoruz. Bu dönem bakanımızla güçlü bir siyasi irade oluştu. Biz de teşkilat olarak layık olmaya çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmaların sonucunda 7 Haziran'da da 1 Kasım'da da güzel sonuçlar elde ettik. Düzce kendiyle ne kadar gurur duyarsa duysun azdır. Bu yeterli değil daha önce görev yapmış abilerimizin, ablalarımızın da bu dönemde alın terlerini gördük. Saflarımızı sıklaştırmak adına bir araya getirmeye çalıştık. Sizlerin huzurunda da teşekkür ediyorum. 25 günden bu yana sahadalar. Bu da birliğin, dirliğin göstergesidir."

"Yaptığınız iş; bu ülkenin namusudur" 
Ardından sandık üyelerine seslenen Keskin, "Öncelikle referandumda bu sandıklara sahip çıkacak kardeşlerimize şunu söylemek istiyorum. Yaptığınız iş; bu ülkenin namusudur. Ne şartla olursa olsun sandığı bırakmayacağınızı biliyorum. Sonuçları bildirdikten sonra sandıkları bırakacaksınız. Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum."