31 Mart'ta yapılacak Yerel Seçimler öncesi Düzce, önemli isimleri ağırlamaya devam ediyor. Bu kez Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve bakanlık sorumluluğundaki kurumlarım temsilcileri ile bir araya gelmek için Düzce'ye geldi. Bolu'daki temasları sonrası geldiği Düzce'de ilk durağı Düzce Valiliği olan Dönmez'i Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ve kurum personeli bina önünde karşıladı.








AK Parti Düzce Milletvekilleri Fahri Çakır ve Ayşe Keşir ile Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin'in de bulunduğu karşılama heyeti ile tokalaşarak takdim edilen çiçeği alan Dönmez'in ziyareti Vali Dağlı'nın makamında devam etti.



“Gelişinizde beraber güzel adımlar atacağız”

Günü anısına Valilik Anı Defteri'ni imzalayan Bakan Dönmez'in gelişinden duydukları memnuniyeti dile getiren Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı,
“Sayın Bakanım, bugün ilimiz için çok güzel bir gün gelişinizde beraber güzel adımlar atacağız. Teşekkür ediyorum.” dedi.



“Düzce bir kavşak şehrimiz”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise
“Bu sıcak karşılamadan dolayı çok memnun oldum. Bolu'da bugün bakanlığımızın faaliyet alanları ile ilgili temaslarda bulundum. Aynı şekilde Düzce için de buradayız. Düzce bir kavşak şehrimiz. Doğu ile batı arasını bağlayan yatırımcı çekecek bir ilimiz. Biz bunu yeterli görmüyoruz. Bu konuyu bugün vekillerimizle, idarecilerimizle değerlendireceğiz. Konuyu yerinde çözmek daha kolay ve pratik oluyor. O yüzden bugün Düzce'deyiz.” dedi.



Düzce Belediyesi ziyareti

Burada ili idareci ve siyasileri ile basına kapalı bir toplantı gerçekleştiren Bakan Fatih Dönmez'in bir sonraki durağı Düzce Belediyesi oldu. Burada da Başkan Dursun Ay ve personeli tarafından karşılanan Dönmez, ardından başkanlık makamında belediye eliyle Düzce'de yürütülen çalışmalar hakkında brifing aldı.

“Altyapı çalışmalarımızı tamamlanmış durumdayız”

Bakan Dönmez'e günün anısına tablo ve doğal ürünlerden oluşan bir sepet hediye eden Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, çalışmalara ilişkin Bakan'a şu bilgileri verdi:

“Düzce Belediyemiz 170 bin merkez nüfuslu Düzce'nin 56 mahallesine hizmet veriyor. Belediye olarak kent merkezinde altyapı çalışmalarımızı tamamlanmış durumdayız. Ayrıca Düzce'de kat imar iznine yönelikte mecliste önemli bir karar aldık. Yüksek katlı binalara izin vermiyoruz. Şehrin bazı bölgelerinde 5'e kadar çıkan kat iznini 4’e düşürdük. Üniversite bölgemizde ise 8’e düşürdük. Yatay mimari çalışmamızı başlatmış oluyoruz. Çalışmalarımız sürüyor.”



“Düzce depremden sonra hızla ayağa kalktı”

“Düzceli birçok dost ve arkadaşımız var.” diyerek söze başlayan Bakan Dönmez ise şunları kaydetti: “İlin sorunlarını onlardan dinleyip çözüm bulmaya çalışıyoruz. Düzce deprem gibi bir afetten sonra hızla ayağa kalkarak şehircilik noktasında güzel örnekler ortaya koymuş bir kentimiz. Ben sayın başkanımıza ve önceki başkanlarımıza teşekkür ediyorum.”

 

“Hatalı proje ve uygulamalar birçok canımızı kaybetmemize neden oldu”

Düzce ile ilgili unutamadığı bir anısını da paylaşan Bakan Dönmez, “Deprem zamanında ben İGDAŞ’da yöneticiydim. Hemen ekipleri gönderdik ertesi gün de ben geldim. Hiç unutmam tırlar devrilmişti. Haberleşme yok. O dönem araç telefonları vardı ailelerine Allah'tan haber verdiler. Buna biz o dönem vesile olduk. Şehri gezdik, gördük. Hatalı proje ve uygulamalar birçok canımızı kaybetmemize neden oldu. Deprem öncesi yapılar varsa onları ortaya çıkarmak da bizim görevimiz. Başkanımızı tebrik ediyorum, yatay şehirleşme çok önemli. O açıdan ben bu adımı anlamlı buluyorum. Az önce de Düzce’nin enerji ile ilgili sorunlarını not aldık ilgililere ilettik, çözeceğiz.” şeklinde konuştu.
 
 





Düzce Belediyesi'nin ardından AK Parti İl Başkanlığı'na geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, parti binası önünde kendisini karşılayanlar arasında bulunan küçük bir çocuğu önce sevdi ardından oyuncak hediye etti.

“Depremden sonra 2 kat büyüyen Düzce’de eki altyapı talebi kaliteli karşılamıyor”
Parti binasında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Dönmez, Düzce Valiliği’nde yapılan toplantıda Düzce’de tespit edilen sorunlara ilişkin konuştu.  Dönmez, şunları kaydetti:

“Düzce’de aslında büyük oranda sorunlar çözüldü. Hemen her ilçe ve beldemizde doğalgaz var. Düzce doğalgaz kullanan iller kervanına sonradan katılmasına rağmen bugün biraz önce brifingte de belirtilen gibi neredeyse 100 bine yakın abonemiz var. Elektrikte ise, Düzce özellikle depremden sonra neredeyse 2 kat büyüdü. Eski altyapının bugünkü talebi çok kaliteli bir şekilde karşıladığını söyleyemeyiz. Ayrıca SEDAŞ ve DERGAZ yetkilileri de buradaydı zaten. Onlar da sürekli gelişen büyüyen hatta gelişme potansiyeli olan Düzce’nin bu ihtiyaçlarını şekilde bir planlama içerisinde olmaları gerektiğini kendilerine söyledim.

“Kırsalda gelişmeye paralel artan ihtiyaçları bu yıl içerisinde aşacağız”
Bazı kırsal alanlarda gelişmeyle paralel olarak artan ihtiyaçlar için trafo merkezi ile ilgili bazı sorunlar iletildi. O sorunları da inşallah fazla gecikmeden bu yıl içerisinde aşma konusunda gerekli talimatı verdik. Hatların yerin altına alınması ile ilgili bir takım talepler var. Onlar da plan ve program çerçevesinde yerine getirilecek.”

“Yatırım yaparken yerelden gelen talepleri dikkate alarak masaya yatırıyoruz”
Düzce’de enerji alanında yapılan ve yapılacak olan yatırımlara ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Dönmez, şöyle konuştu:

Biz yeni dönemde özellikle dağıtım seviyesinde yatırım yaparken sadece dağıtım şirketlerinin taleplerini değil, yerel yöneticilerden gelen talepleri de dikkate alacak şekilde masaya oturuyoruz. Teknik analizler var onları yöneticilerin bilmesi gerekmez. Ama bir yörede fazla bir şikayet ve talep geliyorsa, belediyenin orada bazı eksiklikleri vardır demektir. Eksiklikleri de süratle yatırım programlarına alarak tamamlayacağız. Koordinasyon içerisinde olmak zorundayız. Burada yerel yönetimle merkezi idareyi çok keskin hatlarla ayırmak söz konusu değil. Onlar yapabileceklerini kendi yetkileri kapsamında yapıyor zaten. Ancak merkezi hükümetin bir desteği varsa atlayıp geliyorlar.

“Türkiye’ye vizyon katacak projelerimizi Düzce ölçeğinde de yapacağız”
Milletvekillerimiz sık sık ilin sorunlarını bizlere taşıyor. Çözüm arıyoruz. Bizim anlayışımıza göre ulusal kalkınma yerelden başlar.  O yüzden her iki tarafın da politikaların uyumlu olması öneli. Düzce zaten bugüne kadar hep uyumlu hareket etti. İnşallah bundan sonra da aynı kapsamda çalışmalarımızı, Türkiye’ye vizyon katacak projelerimizi Düzce ölçeğinde de yapmanın gayreti içerisinde olacağız.”


Haber: C.ÜSTÜNER

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ