Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir Düzce Valiliğinide ziyaret etti.
Valilik girişinde tören mangası tarafından karşılanan Bakan selamlamanın ardından makama çıktı.

Makamda konuşan Vali Bülent Kılınç sayın bakanımıza ilimize yaptığı ziyaret için teteşekkür ediyorum dedi ve önce anı defterini imzalayan bakana El Sanatları Eğitim Merkezi tarafından yapılan el oymacılığı süslemeli hediyeyi takdim etti.
Burada açıklamalarda bulunan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir “Buraya bir günlük çalışma programı için geldik. Depremlerden en çok etkilenen ve plakasından belli olduğu gibi en son il yapılan Düzce, eksiklerini tamamlayarak hızla ilerlemek istiyor. Burada Valimiz ve Belediye Başkanımız ilin gelişmesi için çalışıyorlar. Bizlerde alt ve üst yapı için hibe kaynaklarımız var ve bu güne kadar büyük katkı sağladık. Hibe olarak yapılan desteklerimizi sürdüreceğiz. Düzce'de Tapu Sicil ve Kadastro çalışmaları il genelinde tamamlanmış olacak. 2010 yılını Düzce'de daha verimli nasıl değerlendirilir çalışması var.” dedi.
Depremlerde hasar gören binaların durumu konsunda da açıklamalar yapan Bakan “yeni yapılarda sorun yok. Çünkü yapı denetim uygulaması var. Kaçak yapıya asla izin verilmeyecek. Burada geçmiş dönemlerde yapılan yapı stoğunda sorun var. Düzce'de bu sayı çok az ve yeni yapılarda sorun yok. Ayrıca kentsel dönüşüm projeleriyle yeniden yapılanmalar sürüyor” dedi.
Elazığ depreminde yeni yapı yıkılmadı yıkılanlar kerpiç yapılar ve eski binalar Türkiye'de son on yılda yapılan binalarda sorun yok. Önceden gelen güvensiz yapı stoğuda her geçen gün azalıyor.” şeklinde konuştu. Vatadaşların kalıcı konutların geri ödemelerini aksatmaması gerektiğinide belirten Bakan hiç imkanı olmayanlar durumlarını vilayete bildirirler ve yardımcı olunur dedi.
Bakan Demir 2012'den itibaren geçerli olmak üzre imar kanununda önemli değişiklikler olacak diyerek “belgesi olmayan ustalar artık inşaatlarda çalıştırılmayacaklar. Kurslar açılacak ve ustalar belgelendirilecek. Artık imara ve projeye uygun yapılar yapılacak” dedi.